ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος στον αμερικανικό νόμο περί ομοφυλοφιλίας

Τέλος στον αμερικανικό νόμο περί ομοφυλοφιλίας
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση, η οποία παρουσιάζει την εδώ και δέκα μηνών...

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση, η οποία παρουσιάζει την εδώ και δέκα μηνών έρευνα σχετικά με την ελεύθερη κατάταξη ομοφυλοφίλων στον αμερικανικό στρατό. Ο Γκέιτς ανακοίνωσε ότι πάνω από τα δύο τρίτα των στρατιωτών είναι υπέρ της κατάργησης του νόμου ‘’Μην ρωτάς, μην λες’’ (Don’t Ask Don’t Tell), o οποίος θεσπίστηκε το 1993 και σύμφωνα με τον οποίο οι ομοφυλόφιλοι μπορούσαν να υπηρετήσουν στον αμερικανικό στρατό μόνο εάν δεν δήλωναν ανοιχτά τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Ως αντάλλαγμα κανείς δεν είχε το δικαίωμα να τους τον ζητήσει.

Ο Μπαράκ Ομπάμα με την έλευσή του στην εξουσία , δεσμεύτηκε να τελειώνει με αυτή την αναχρονιστική νομοθεσία. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Γκέιτς ανακοίνωσε την υποστήριξή και δέσμευση του στην κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου. Σήμερα παρουσίασε τα συμπεράσματα της έρευνας , η οποία διαπίστωσε ότι η μεγαλύτερη αντίδραση στην ελεύθερη κατάταξη των ομοφυλοφίλων ερχόταν από την μεριά των πεζναυτών.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το Πεντάγωνο θα εξετάσει με προσοχή και ευαισθησία όλα τα θέματα που προκύπτουν τώρα, όπως για παράδειγμα τον τόπο διαμονής των στρατιωτών.

Πηγή: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων