ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο: Έστειλαν φάκελο με δηλητήριο

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο: Έστειλαν φάκελο με δηλητήριο
AP

Συναγερμός έχει σημάνει στον Λευκό Οίκο μετά από αποστολή φακέλου ο οποίος περιείχε θανατηφόρα ουσία.

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης, ομοσπονδιακοί πράκτορες αναφέρουν πως ο φάκελος περιείχε ρικίνη, μια ισχυρά τοξική πρωτεΐνη που έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Ο φάκελος, ο οποίος πιστεύεται ότι προερχόταν από τον Καναδά, εντοπίσθηκε σε κυβερνητικό ταχυδρομικό κέντρο πριν φθάσει στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times, το CNN και την Wall Street Journal.

Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές εργάζονται για να εντοπίσουν ποιος το έστειλε και να προσδιορίσουν εάν έχουν σταλεί κι άλλοι τέτοιοι φάκελοι μέσω του ταχυδρομείου.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το περιστατικό από τον Λευκό Οίκο.

Το FBI απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι οι υπηρεσίες του, «η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Εποπτείας των αμερικανικών ταχυδρομείων ερευνούν ύποπτη επιστολή η οποία παρελήφθη σε κυβερνητικό ταχυδρομικό κέντρο. Αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει γνωστή απειλή για την δημόσια ασφάλεια».

Σημειώνεται πως αντίστοιχες επιστολές με ρικίνη είχαν σταλεί και στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Τι είναι η ρικίνη

Η ρικίνη είναι μια εξαιρετικά τοξική φυσικώς απαντώμενη λεκτίνη που απαντάται στους σπόρους του φυτού ρετσινολαδιά (Ricinus communis). Μία δόση καθαρής ρικίνης σε σκόνη με μέγεθος ολίγων κόκκων επιτραπέζιου αλατιού μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε ενήλικα. Η μέση θανατηφόρος δόση (LD 50) ρικίνης είναι περίπου 22 μικρογραμμάρια ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους (1,78 χιλιοστόγραμμα για τον μέσο ενήλικα).

Η ρικίνη είναι πολύ δηλητηριώδης είτε εισπνέεται είτε λαμβάνεται με ένεση είτε με κατάποση. Δρα ως τοξίνη με αναστολή της πρωτεϊνικής σύνθεσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Ποιοι θα πάρουν έως και 8.655 ευρώ - Τα καθαρά ποσά και οι εκπλήξεις (ΠΙΝΑΚΕΣ)