ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανικές βολές κατά της Μέρκελ

Ισπανικές βολές κατά της Μέρκελ
Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Έλενα Σαλγάδο κατηγόρησε, χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει, την Άγγελα Μέρκελ ότι αυξάνει την...

Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Έλενα Σαλγάδο κατηγόρησε, χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει, την Άγγελα Μέρκελ ότι αυξάνει την αναταραχή στις αγορές, αναφερόμενη σε δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου, την ώρα που τα ισπανικά επιτόκια βρίσκονται στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδό τους σύμφωνα με τον Ισπανικό Τύπο.

«Είναι πολύ εύκολο να συσχετίσουμε τις ημερομηνίες που η αστάθεια αυξάνεται στις αγορές με ορισμένες δημόσιες δηλώσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε η Σαλγάδο σε ομιλία της χθες στη Χερόνα.

Η ισπανίδα υπουργός ζήτησε «περισσότερο συντονισμό στη ζώνη του ευρώ» και «να αποφεύγονται οι άκαιρες δηλώσεις».

Σύμφωνα με τις ισπανικές εφημερίδες, πρόκειται για «σαφή υπαινιγμό» στις δηλώσεις που έκανε η Μέρκελ, στις 24 Νοεμβρίου, ενώπιον των γερμανών βουλευτών για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κατά της κρίσης με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.


Αύριο το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να πουλήσει τριετή ομόλογα ελπίζοντας να συγκεντρώσει από 1,75 δισεκατομμύριο ως 2,75 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ροή Ειδήσεων