ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στη Λιβύη: 32.362 τα συνολικά κρούσματα - Στους 520 οι νεκροί

Κορονοϊός στη Λιβύη: 32.362 τα συνολικά κρούσματα - Στους 520 οι νεκροί
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε την Κυριακή (27/9) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαίωσε 536 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην εμπόλεμη χώρα να φθάνουν τους 32.364 μέχρι σήμερα.

Το Κέντρο διευκρίνισε ότι οι νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν κατά την εξέταση των δειγμάτων 2.512 ύποπτων κρουσμάτων.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν υποκύψει 520 άνθρωποι εξαιτίας του COVID-19, σύμφωνα με το Κέντρο, έναν από τους ελάχιστους θεσμούς με τη δυνατότητα να δραστηριοποιούνται σε όλη την επικράτεια.

Αντίθετα, 18.128 άνθρωποι θεωρείται ότι αποθεραπεύτηκαν.

Οι λιβυκές αρχές, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος μόλυνσης από τον κορονοϊό το Μάρτιο, έκλεισαν τα σύνορα, ανέστειλαν τη λειτουργία σχολείων και τεμενών, απαγόρευσαν τις δημόσιες συγκεντρώσεις κι επέβαλαν απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, στην προσπάθειά τους να επιβραδύνουν τη διασπορά. Αλλά η τήρηση των μέτρων και των κανόνων προστασίας στην εμπόλεμη χώρα είναι συχνά αδύνατη.

Το σύστημα υγείας στη Λιβύη είναι πρακτικά διαλυμένο, έπειτα από εννιά χρόνια χάους και συγκρούσεων που ακολούθησαν την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

Τα στοιχεία που ανακοινώνει το Κέντρο δεν θεωρείται πως αντανακλούν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση, με δεδομένες τις επικρατούσες συνθήκες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: Η αγορά του… αιώνα! Μετά τα Rafale η Ελλάδα παίρνει και F-35