ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ισλανδία - Διακόπηκε η συνεδρίαση του κοινοβουλίου

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ισλανδία - Διακόπηκε η συνεδρίαση του κοινοβουλίου

Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ισλανδία το απόγευμα της Τρίτης (20/10).

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 16.43 (ώρα Ελλάδας), διήρκησε αρκετά δευτερόλεπτα έγινε αισθητός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Η πρωτεύοσα της χώρα ςαλλά και πολλές περιοχές της χώρας ταρακουνήθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση από την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι δεν προκάλεσε ζημιές.

Την ώρα του σεισμού ήταν σε εξέλιξη, η συνεδρίαση της Ολομέλειας, με τους βουλευτές που συμμετείχαν στην διαδικασία να «παγώνουν» όπως έδειξαν οι εικόνες που προβλήθηκαν από την ισλανδική τηλεόραση. Οι εργασίες της ολομέλειας ανεστάλησαν για περίπου 15 λεπτά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αντίδραση της πρωθυπουργού της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ η οποία παραχωρούσε συνέντευξη κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης.

Όπως γνωστοποίησε το ινστιτούτο μετεωρολογίας της Ισλανδίας, το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, κοντά στη γεωθερμική ζώνη του Σελτούν.

«Δεν έχουμε ενημερωθεί για κανέναν τραυματισμό ούτε υλική ζημιά», ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου η πολιτική προστασία, ωστόσο επισήμανε πως πραγματοποιούνται επιθεωρήσεις για να καταγραφούν πιθανές επιπτώσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο ρεζιλίκι του Ερντογάν - Οι Ρώσοι αποκάλυψαν την απάτη του