ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Γερμανία: Ξεπουλάνε τα χαρτιά υγείας - Φοβούνται για το δεύτερο κύμα

Κορονοϊός Γερμανία: Ξεπουλάνε τα χαρτιά υγείας - Φοβούνται για το δεύτερο κύμα
AP

Οι πωλήσεις χαρτιού τουαλέτας και αντισηπτικών είναι πάλι σε άνοδο στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Έχουν ξεκινήσει και πάλι οι αγορές μεγάλων ποσοτήτων, ανέφερε η υπηρεσία στο μήνυμά της στο Twitter.

Οι πωλήσεις χαρτιού τουαλέτας κατέγραψαν άλμα 89,9% την περασμένη εβδομάδα συγκριτικά με τα επίπεδα προ της κρίσης, ενώ τα αντισηπτικά (αύξηση 72,5%) και το σαπούνι (αύξηση 62,3%) έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Η Γερμανία υπήρξε πιο αποτελεσματική στο να περιορίσει την πανδημία σε σχέση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία και η Γαλλία, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται σταθερή αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Σήμερα, η Γερμανία ανακοίνωσε για πρώτη φορά περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα COVID-19.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 11.287, ήταν δηλαδή αυξημένος κατά 3.700 σε σχέση με την προηγουμένη.

Πρόκειται για ρεκόρ, το οποίο συντρίβει το προηγούμενο, το οποίο είχε καταγραφεί την περασμένη Παρασκευή και ήταν 7.830 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Το σύνολο των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 έφθασε έτσι τις 392.049.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 30 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 9.905 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η Γερμανία, όπως σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, είναι αντιμέτωπη εδώ και μερικές εβδομάδες με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης.

Αντιμέτωπες με αυτή την αναζωπύρωση, οι γερμανικές αρχές έχουν λάβει αυστηρότερα μέτρα, απαγορεύοντας ιδίως τις δημόσιες συναθροίσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στις 19:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη - Ποια μέτρα θα ανακοινώσει