ΚΟΣΜΟΣ

Στήριξη στην Κλίντον εν μέσω αμφίβολης εμπιστοσύνης

Στήριξη στην Κλίντον εν μέσω αμφίβολης εμπιστοσύνης
Την πλήρη στήριξή του στην Χίλαρι Κλίντον παρείχε ο Λευκός Οίκος, μετά τις διαρροές απόρρητων εγγράφων από τη Wikileaks...

Την πλήρη στήριξή του στην Χίλαρι Κλίντον παρείχε ο Λευκός Οίκος, μετά τις διαρροές απόρρητων εγγράφων από τη Wikileaks. Ο εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου Ρόμπερτ Γκιμπς, χαρακτήρισε «γελοία και παράλογη» την δήλωση του ιδρυτή της ιστοσελίδας Wikileaks με την οποία ζητούσε την παραίτηση της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών. «Ο πρόεδρος έχει πλήρη εμπιστοσύνη και θαυμάζει το έργο που έχει κάνει η υπουργός Κλίντον για την προώθηση των συμφερόντων μας στον κόσμο και για να εξασφαλιστεί ότι η χώρα μας είναι ασφαλέστερη» τόνισε.

Αναφερόμενος στον Τζουλιάν Ασάνζ, o Ρόμπερτ Γκιμπς υποστήριξε ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν εξετάσει τη στρατηγική τους απέναντί του. «Μια ποινική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την διαρροή και την απόσπαση αυτών των εγγράφων» δήλωσε.

Σε διαφορετικό ύφος, ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Μπερνς, τόνισε σε επιτροπή του Κογκρέσου: «Η πραγματικότητα είναι πως αυτή η αχαρακτήριστη απώλεια της εμπιστοσύνης που είδαμε μέσω των αποκαλύψεων του Wikileaks έχει προκαλέσει μια πολύ σοβαρή, ουσιαστική ζημιά στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε και να προχωρήσουμε τις διπλωματικές μας προσπάθειες».

Ροή Ειδήσεων