ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Σον Πεν στον Ερντογάν: Αυτός σφάζει Αρμένιους - Η έκκληση προς τους Αμερικανούς

Επίθεση Σον Πεν στον Ερντογάν: Αυτός σφάζει Αρμένιους - Η έκκληση προς τους Αμερικανούς

Ο σταρ του Χόλυγουντ καταγγέλλει τον Τούρκο Πρόεδρο για τις σφαγές Αρμενίων.

Επίθεση στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο πασίγνωστος ηθοποιός του Χόλυγουντ, Σον Πεν, σε ανάρτησή του στο twitter, κατηγορώντας τον για τις δολοφονίες Αρμενίων.

Συγκεκριμένα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Όσο εμείς καθόμαστε, οι Αρμένιοι σφαγιάζονται από τον Ερντογάν».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε χθες ότι ο αριθμός των Αρμένιων στρατιωτών που σκοτώθηκαν από το ξέσπασμα των συγκρούσεων στις 27 Σεπτεμβρίου αυξήθηκε κατά 36 στους 963, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η κατάρρευση των δύο συμφωνιών για κατάπαυση του πυρός, στις οποίες διαμεσολάβησε η Ρωσία, έχει μειώσει τις ελπίδες για ένα άμεσο τέλος των εμπόλεμων συγκρούσεων στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ, μία αποσχισθείσα περιοχή του Αζερμπαϊτζάν που ελέγχεται από τους Αρμένιους.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο σε ολοσέλιδο δημοσίευμα στους Times του Λονδίνου, διάφορες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο Σον Πεν, κατηγόρησαν τον Ερντογάν για πέντε δολοφονίες.

«Οι διαταγές σας που προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων θα μπορούν να προκαλέσουν μια βάση για να ξεκινήσει κάποια δίκη στο Στρασβούργο». Ευθεία κατηγορία εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατυπώνουν 30 διάσημοι διεθνείς καλλιτέχνες, με ολοσέλιδη δημοσίευσή τους στους Times του Λονδίνου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Η νέα τουρκική NAVTEX και το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου - Πού το πάει ο Ερντογάν;