ΚΟΣΜΟΣ

Αδίστακτοι: Οι Τούρκοι… βύθισαν το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού!

Αδίστακτοι: Οι Τούρκοι… βύθισαν το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού!
Όργιο προπαγάνδας στην Τουρκία με αφορμή το ναυτικό ατύχημα στον Πειραιά
InTime

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Η τουρκική προπαγάνδα χτύπησε… κόκκινο, με ιστοσελίδες στη γειτονική χώρα να αναφέρουν την Τρίτη (27/10) πως βυθίστηκε το «Καλλιστώ».

Το ναυτικό ατύχημα στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του λιμανιού του Πειραιά, έδωσε «τροφή» στις ιστοσελίδες από την Τουρκία για να βάλουν μπρος για ακόμα μια φορά τον μηχανισμό προπαγάνδας.

Η ζημιά που προκλήθηκε στο ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» από τη σύγκρουση με φορτηγό πλοίο, έγινε πρώτο θέμα σε ιστοσελίδες της Τουρκίας. Το θέμα, βέβαια, είναι πως όσα έγραφαν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η προπαγάνδα των Τούρκων πέρασε σε άλλα επίπεδα, αφού δεν δίστασαν να γράψουν ακόμα και ότι το «Καλλιστώ» βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση! Σε ιστοσελίδες όπως αυτή της «Γενί Σαφάκ» και αυτή της «Μιλιέτ», έχουν γραφτεί απίθανα πράγματα για το ναυτικό ατύχημα που εν τέλει οδήγησε το ελληνικό ναρκοθηρευτικό στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας για επισκευή, αφού απετράπη η βύθιση…

«Ελληνικό πολεμικό πλοίο βυθίστηκε», είναι ο τίτλος της Millyet που αναφέρει μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της: «Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις το ελληνικό πολεμικό πλοίο «Καλλιστό», που συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο στον κόλπο του Σαρωνικού κοντά στην Αθήνα, βυθίστηκε στο Αιγαίο σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η φιλοκυβερνητική «Sabah». Σε άρθρο με τίτλο «Σοκ για την Ελλάδα», αναφέρει πως «τα ελληνικά κανάλια έδειξαν λεπτό προς λεπτό το συμβάν και όλοι περίμεναν τη βύθιση του πλοίου».

«Θλιβερή η κατάσταση του ελληνικού ναυτικού», είναι ο τίτλος της «Yeni Safak», που αναφέρει στο δικό της ρεπορτάζ: «Το ελληνικό ναρκοθηρευτικό τύπου Μ-63 «Καλλιστώ», συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ έξω από το λιμάνι του Πειραιά και κόπηκε στα δυο. Η κατάρρευση του πλοίου δείχνει την αδυναμία του ελληνικού ναυτικού».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ένα βήμα πριν την απόφαση ο Μητσοτάκης – «Τρομάζουν» τα κρούσματα