ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την αυξημένη συμμετοχή μαχητών από τη Μέση Ανατολή στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Ερντογάν για «επαφές που είχε με τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και για τα μέτρα που ελήφθησαν για την ταχύτερη κατάπαυση του πυρός και την αποκλιμάκωση της κρίσης», υπογραμμίζει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τη Συρία και τη Λιβύη κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους.

Σημειώνεται πως οι κυβερνήσεις της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορήθηκαν τη Δευτέρα για παραβίαση της νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τις αρμενικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν την πόλη Τάρταρ και γειτονικά χωριά.

Την ίδια στιγμή το αρμενικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε ότι ο εχθρός άνοιξε πυρ με πυροβολικό εναντίον αρμενικών θέσεων σε διάφορους τομείς του μετώπου. Τα δύο μέρη κατηγόρησαν το ένα το άλλο για «χονδροειδή παραβίαση» της εκεχειρίας.

Την Κυριακή, το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είχε ανακοινώσει ότι κατέγραψε άλλες 11 απώλειες μεταξύ των στρατιωτικών του δυνάμεων, με το συνολικό αριθμό των απωλειών να φτάνει στους 974 νεκρούς, με το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων με τις δυνάμεις των Αζέρων στις 27 Σεπτεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κρούσματα σήμερα: «Μολυσμένη» όλη η Ελλάδα - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν