ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Επίθεση κατά του φρουρού του γαλλικού προξενείου

Σαουδική Αραβία: Επίθεση κατά του φρουρού του γαλλικού προξενείου
AP Images / Φωτογραφία αρχείου

Ένας άνδρας συνελήφθη στην πόλη Τζέντα της Σαουδική Αραβίας, αφού επιτέθηκε «με αιχμηρό αντικείμενο» σε φρουρό του προξενείου της Γαλλίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Saudi TV.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας χρησιμοποίησε ένα «αιχμηρό εργαλείο» για να μαχαιρώσει τον φρουρό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό η γαλλική πρεσβεία στο Ριάντ, ο φρουρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.

«Η Πρεσβεία της Γαλλίας καταδικάζει σθεναρά αυτήν τη βίαιη επίθεση», αναφέρει το δελτίο Τύπου, προσθέτοντας ότι η πρεσβεία «επιβεβαιώνει την πλήρη υποστήριξή της στο θύμα και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για να αποκαλύψει τις περιστάσεις του ατυχήματος και να διασφαλίσει την ασφάλεια των γαλλικών εγκαταστάσεων και τη γαλλική κοινότητα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας».

Για την ώρα οι αρχές δεν γνωρίζουν το κίνητρο της επίθεσης, ενώ η γαλλική πρεσβεία καλεί τους Γάλλους πολίτες στη Σαουδική Αραβία σε «μέγιστη επαγρύπνηση».

Η επίθεση συνέβη λίγες ώρες μετά τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν άνδρας εισέβαλε με μαχαίρι στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει αύριο ο Μητσοτάκης - Τι είπε για το lockdown