ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Γαλλία: Το lockdown έφερε το χάος στους δρόμους -Ουρά... 700 χιλιομέτρων! (pics)

Κορονοϊός - Γαλλία: Το lockdown έφερε το χάος στους δρόμους -Ουρά... 700 χιλιομέτρων! (pics)

Σκηνές... αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Παρισιού.

Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους γύρω από το Παρίσι και στην περιφέρεια του Ιλ ντε Φρανς έσπασε κάθε ρεκόρ αφού έφτασε τα 700 χιλιόμετρα, λίγο πριν από το δεύτερο lockdown στη Γαλλία!

Το μποτιλιάρισμα στο Παρίσι σημειώθηκε γιατί, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ χιλιάδες Παριζιάνοι θέλουν να περάσουν τη νέα καραντίνα στην επαρχία και όχι κλεισμένοι σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι.

Μιλώντας στη Figaro, μια 24χρονη δήλωσε ότι έφυγε από το διαμέρισμά της στο Παρίσι για το εξοχικό της οικογένειάς της στο Μπερνέ, στη βόρεια Γαλλία. Όπως είπε, η πρώτη καραντίνα, την οποία πέρασε στο Παρίσι, ήταν δύσκολη ψυχολογικά αλλά στο Μπερνέ «ο αέρας είναι πιο καθαρός, αναπνέουμε, αισθανόμαστε ελεύθεροι».

Κάποιοι από τους οδηγούς που βρέθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, αναφέρει το BBC, μπορεί να ήταν Παριζιάνοι που επέστρεφαν στη γαλλική πρωτεύουσα από την ύπαιθρο όπου βρέθηκαν με αφορμή τις σχολικές διακοπές, που τελειώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Κίνηση, αυξημένη περισσότερο από το συνηθισμένο υπήρξε και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις, όπως το Μπορντό και η Λιόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Διάγγελμα Μητσοτάκη: Οι τρεις ταχύτητες του σχεδίου που μπαίνει σε εφαρμογή τον Νοέμβριο