ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Τιτάνιες προσπάθειες για την ανάσυρση των εγκλωβισμένων - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Σεισμός Τουρκία: Τιτάνιες προσπάθειες για την ανάσυρση των εγκλωβισμένων - Τουλάχιστον 24 νεκροί
Τwitter@anadoluagency

Σεισμός: «Μάχη» με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στη Σμύρνη, καταβάλλοντας τιτάνιες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια δεκάδων κτηρίων που έχουν καταρρεύσει στο κέντρο της πόλης και τις γύρω περιοχές - Ώρα με την ώρα αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες

Αυξάνεται όσο περνά η ώρα ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από το φονικό σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως ανακοινώσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu οι νεκροί από το χτύπημα του Εγκέλαδουν ανέρχονται σε τουλάχιστον 24, την ώρα που οι τραυματίες ξεπερνούν τους 800. Σημειώνεται ότι υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί και άλλο καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι.

Στιγμές συγκίνησης εκτυλίχθηκαν πάνω από τα συντρίμμια κτηρίων στη Σμύρνη, που κατέρρευσαν από τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, όταν οι διασώστες κατάφεραν έπειτα από περίπου 9,5 ώρες να απεγκλωβίσουν δύο παιδιά.

Δείτε παρακάτω τα συγκλονιστικά πλάνα κατέγραψε και ανάρτησε στο Twitter το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Δείτε παρακάτω βίντεο από τις προσπάθειες ανάσυρσης των εγκλωβισμένων:

Κατέρρευσαν δεκάδες κτίρια

Ο δήμαρχος της Σμύρνης, Τουντς Σογέρ, δήλωσε πως περίπου 20 κτήρια κατέρρευσαν στην επαρχία, με τον κυβερνήτη της Σμύρνης να σημειώνει πως 70 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια.

«Σε αυτό το στάδιο, έχουμε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έξι κτίρια κατέρρευσαν στον Μπουρνόβα και στο Μπαϊρακλί» στην επαρχία της Σμύρνης, ανέφερε νωρίτερα ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στο Twitter.

«Συμπολίτες μας έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια», πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ.

Η στιγμή του σεισμού

Τηλεοπτικά πλάνα και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή της κατάρρευσης των κτηρίων στην πόλη της Σμύρνης, την ώρα που κάτοικοι απομακρύνουν απεγνωσμένα τα συντρίμμια για να φτάσουν στους παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια.

Χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους σε κατάσταση πανικού, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα η αγωνία είναι στο «κόκκινο» καθώς δεκάδες αγνοούνται.

Μετά τη σεισμική δόνηση σημειώθηκε τσουνάμι και στη Σμύρνη, με τα νερά της θάλασσας να φουσκώνουν και να φτάνουν σε μεγάλο βάθος μέσα στην πόλη.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Μετά τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε τη Σάμο και τη Σμύρνη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Τούρκο πρόεδρο για να του μεταφέρει τα συλλυπητήριά του για τον σεισμό που έπληξε τις δύο χώρες.

«Παρά τις διαφωνίες μας, αυτές είναι οι στιγμές που οι λαοί μας πρέπει να στέκονται ενωμένοι», έγραψε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι όποτε χρειαστεί μπορεί να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κρούσματα σήμερα: Ξεπέρασε η Θεσσαλονίκη την Αττική με 540 νέα