ΚΟΣΜΟΣ

Δεν δίστασαν να σκοτώσουν γυναίκα αστυνομικό

Δεν δίστασαν να σκοτώσουν γυναίκα αστυνομικό
Δύο επικεφαλής αστυνομιών δολοφονήθηκαν αυτή την εβδομάδα από εκτελεστές των καρτέλ των ναρκωτικών, ανέφεραν μεξικανικά ΜΜΕ....

Δύο επικεφαλής αστυνομιών δολοφονήθηκαν αυτή την εβδομάδα από εκτελεστές των καρτέλ των ναρκωτικών, ανέφεραν μεξικανικά ΜΜΕ.

Χθες άγνωστοι που είχαν στήσει ενέδρα εκτέλεσαν τον επικεφαλής της αστυνομίας στη Σιουδάδ Χουάρες, Άλβαρο Χιλμπέρτο Τόρες Ραμίρες, 41 ετών. Ο αρχηγός της αστυνομίας δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Την Δευτέρα η Ερμίλα Γκαρσία Κινιόνες, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής αστυνομίας, δολοφονήθηκε στην πόλη Μεοκί στην πολιτεία Τσιουάουα. Η 38χρονη είχε αναλάβει τη θέση πριν από μόλις 50 ημέρες. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, εκτελεστές την περίμεναν κοντά στο σπίτι της. Η σορός της βρέθηκε σε δρόμο έξω από την πόλη.

Οι αρχές ανέφεραν ότι η Γκαρσία δεν είχε δεχθεί απειλές, και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ανέλαβε επικεφαλής της αστυνομίας την 10η Οκτωβρίου ενώ άνδρες στην πόλη απέφυγαν να αναλάβουν το επικίνδυνο πόστο.

Τουλάχιστον 31.000 άνθρωποι έχουν χάσει το θάνατο σε επεισόδια βίας που αποδίδονται στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίες μάχονται τόσο μεταξύ τους, για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, όσο και με τις αρχές, από το 2006, παρά την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών από τον συντηρητικό πρόεδρο του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν.

Ροή Ειδήσεων