ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ – Έξαλλος ο Τραμπ με τους νομικούς του: «Ομάδα ανόητων που με κάνει να φαίνομαι κακός»

Εκλογές ΗΠΑ – Έξαλλος ο Τραμπ με τους νομικούς του: «Ομάδα ανόητων που με κάνει να φαίνομαι κακός»
AP Images

Μπορεί δημόσια ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τη νομική του ομάδα, ωστόσο, σε ιδιωτικές συζητήσεις του παρουσιάζεται εκνευρισμένος από την τακτική που έχουν ακολουθήσει στο θέμα των εκλογών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να έχει αντιρρήσεις με την ομάδα που έχει ο προσωπικός του δικηγόρος, Ρούντι Τζουλιάνι, αλλά και με τις παραστάσεις της δικηγόρου Σίντνεϊ Πάουλ, η οποία πρόσφατα απομακρύνθηκε από τη θέση της. Τόσο ο Τζουλιάνι όσο και η Πάουελ συνέχισαν, πάντως, να στηρίζουν τις θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ για απάτη στην εκλογική διαδικασία όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η ανησυχία του Ντόναλντ Τραμπ αποτυπώνεται και σε μια φράση την οποία φέρεται να έχει πει σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Εκεί, λοιπόν, ο απερχόμενος πρόεδρος φέρεται να έκανε λόγο για μια ομάδα νομικών που «αποτελείται από ανόητους που με κάνουν να φαίνομαι ο κακός». Σε ερώτηση, πάντως, για το γιατί ο Τραμπ δεν απομακρύνει την εν λόγω ομάδα, δεν υπήρξε σαφής απάντηση από την πλευρά του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.

Σχετικά με την απομάκρυνση της Σίντνεϊ Πάουλ, πάντως, υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για λογαριασμό του Ρούντι Τζουλιάνι και της ανώτερης νομικής συμβούλου, Τζένα Έλις. «Η Σίντνεϊ Πάουελ ασκεί μόνη της τη νομοθεσία. Δεν είναι μέλος της νομικής ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ. Δεν είναι δικηγόρος του Προέδρου υπό την προσωπική του ιδιότητα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την τροπή που πήρε το περιστατικό με τη βαφή μαλλιών του Ρούντι Τζουλιάνι. Θυμίζουμε πως ο άλλοτε δήμαρχος της Νέας Υόρκης, εμφανίστηκε να ιδρώνει και να… ξεβάφει στο πρόσωπό του μια καστανή μπογιά, πιθανότατα από τα μαλλιά του, σε διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη. Το περιστατικό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του NBC, θεωρήθηκε εξευτελιστικό από τον Τραμπ και τους συνεργάτες του.

Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ αναμένεται η τυπική επικύρωση των αποτελεσμάτων στο Μίσιγκαν και την Πενσιλβάνια. Τις δυο κομβικές πολιτείες έχει κερδίσει ο Τζο Μπάιντεν, κατ’ επέκταση και την προεδρεία των ΗΠΑ, ωστόσο, από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποδέχθηκε το αποτέλεσμα και κίνησε νομικές διαδικασίες δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση και εκκίνηση της διαδικασίας για τη μετάβαση του Δημοκρατικού υποψήφιου στον Λευκό Οίκο από τον Ιανουάριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Χαρδαλιάς: Πότε θα γίνει η άρση των μέτρων – Τι είπε για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά