ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πέθανε ίδια μέρα με τον Φιντέλ Κάστρο – Η φιλία τους και το τατουάζ στο πόδι

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πέθανε ίδια μέρα με τον Φιντέλ Κάστρο – Η φιλία τους και το τατουάζ στο πόδι
Μια από τις συναντήσεις Μαραντόνα και Κάστρο
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πέθανε την ίδια ημέρα με τον Φιντέλ Κάστρο. Ο θαυμασμός του «Ντιεγκίτο» για τον Κουβανό ηγέτη, η φιλία των δυο ανδρών και το τατουάζ στο πόδι του Αργεντινού.

Ιδιαίτερα γνωστή σε όλο τον κόσμο ήταν η φιλία που συνέδεε τον Ντιέγκο Μαραντόνα με τον Φιντέλ Κάστρο. Ο Κουβανός ηγέτης ήταν φίλος του αθλητισμού, έχοντας μάθει το ποδόσφαιρο κυρίως λόγω του Ντιέγκο Μαραντόνα που δήλωνε θαυμαστής του. Άλλωστε είχε σχέσεις με την Αργεντινή λόγω της κοινής πορείας του στο πεδίο με τον Τσε Γκεβάρα, με τον Μαραντόνα να επισκέπτεται το 1987 την Κούβα και να δημιουργεί μια στενή φιλία με τον Φιντέλ Κάστρο.

Μάλιστα, είχε κάνει τατουάζ τον Κουβανό ηγέτη στο πόδι του και το επιδείκνυε σε κάθε ευκαιρία, ενώ αρκετές φορές ταξίδευε στην Κούβα και οι δυο τους είχαν συναντήσεις και συζητήσεις. Το 2000 όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα χρειάστηκε να μπει σε κλινική απεξάρτησης, το έκανε στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο. Ο Μαραντόνα νοσηλεύτηκε στη διεθνή κλινική «La Pedrera» από την οποία βγήκε έχοντας καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό να αφήσει πίσω του τις δύσκολες μέρες του εθισμού στα ναρκωτικά.

Αυτό, βέβαια, δεν κράτησε για πολύ. Παρόλα αυτά η φιλία με τον Φιντέλ Κάστρο κράτησε και τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα το 2005 ο Μαραντόνα πήρε συνέντευξη από τον Κάστρο για λογαριασμό ενός καναλιού της Αργεντινής, ενώ το 2015 ο Κουβανός ηγέτης έδωσε στη δημοσιότητα τις επιστολές που αντάλλασσαν οι δυο τους. Σε ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας, ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε την ίδια ημέρα με τον Φιντέλ Κάστρο. Ο Κουβανός ηγέτης «έφυγε» στις 25 Νοεμβρίου 2016, ενώ ο Ντιέγκο στις 25 Νοεμβρίου 2020.

Ο Φιντέλ Κάστρο κοσμούσε το πόδι του Ντιέγκο ΜαραντόναAP Images

«Πέθανε ο φίλος μου, ο έμπιστός μου, αυτός που με συμβούλευε, που μου τηλεφωνούσε οποιαδήποτε στιγμή για να μιλήσουμε για πολιτική, ποδόσφαιρο, μπέιζμπολ, αυτός που μου είπε πως όταν θα έφευγε ο Κλίντον, αυτός που θα ερχόταν, θα ήταν χειρότερος, ήταν ο Μπους. Καθώς δεν έσφαλλε ποτέ, για μένα ο Φιντέλ είναι, ήταν και θα είναι αιώνιος, ο μοναδικός, ο πιο μεγάλος. Πονάει η καρδιά μου γιατί ο κόσμος χάνει τον πιο σοφό από όλους», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μαραντόνα όταν είχε πεθάνει ο Φιντέλ Κάστρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιος Θρήνος: Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα