ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πέθανε ίδια ημέρα με τον Τζορτζ Μπεστ και τον Φιντέλ Κάστρο

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πέθανε ίδια ημέρα με τον Τζορτζ Μπεστ και τον Φιντέλ Κάστρο
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Σύμπτωση ή όχι, ο 60χρονος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου «έφυγε» την ίδια ημέρα με τον αμέσως επόμενο πιο «μποέμ» παίκτη που εμφανίστηκε ποτέ στον πλανήτη μετά από αυτόν.

Η 25η Νοεμβρίου 2020 θα περάσει στην ιστορία σαν μια αποφράδα ημέρα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι η ημέρα που πέθανε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Μοιάζει σαν ψέμα, αλλά είναι δυστυχώς αλήθεια. Ο Θεός του ποδοσφαίρου δεν είναι πια στη γη και πήρε τον δρόμο της… επιστροφής για τα ουράνια.

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας, ο Ντιέγκο Μαραντόνα «έφυγε» την ίδια ημερομηνία που είχε φύγει από τη ζωή ένας άλλος μεγάλος του ποδοσφαίρου. Ο Τζορτζ Μπεστ. Πέρα από το ταλέντο τους εντός γηπέδου, οι δυο τους είχαν πολλές ομοιότητες και στον τρόπο ζωής. Λάτρευαν τις καταχρήσεις, τις γυναίκες και δεν έμπαιναν σε «καλούπια».

Αμφότεροι «μιλούσαν» στη μπάλα και κατατάσσονται ανάμεσα στους πιο σπουδαίους όλων των εποχών. Ο Μαραντόνα πιθανότατα ήταν και ο σπουδαιότερος, αφού συγκρίνεται μόνο με τον Πελέ. Η μοίρα, λοιπόν, ήθελε 15 χρόνια μετά τον Τζορτζ Μπεστ (25/11/2005) να «φύγει» και ο Ντιέγκο Μαραντόνα δίνοντας συνέχεια στα «παιχνίδια» που παίζει…

Μια τέτοια ημέρα, άλλωστε, είχε φύγει από τη ζωή και ο Φιντέλ Κάστρο. Ο Κουβανός ηγέτης είχε χάσει τη ζωή του στις 25 Νοεμβρίου 2016, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να τον έχει αποχαιρετήσει με ένα συγκινητικό μήνυμα αφού οι δυο τους συνδέονταν με βαθιά φιλία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν ο... μάγος της στρογγυλής θεάς (videos-photos)