ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος για τον Μαραντόνα: Στην Casa Rosada η σορός του - Tριήμερο πένθος στην Αργεντινή

Θρήνος για τον Μαραντόνα: Στην Casa Rosada η σορός του - Tριήμερο πένθος στην Αργεντινή
AP Photo

Ντιέγκο Μαραντόνα - Όλες οι ειδήσεις: Η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα θα μεταφερθεί στην Casa Rosada (έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής), όπως αναφέρει η εφημερίδα της Αργεντινής Clarín, σύμφωνα με πληροφορίες  από την κυβέρνηση.

Η κηδεία του θα γίνει στο ίδιο παρεκκλήσι, όπου είχε γίνει και πριν από δέκα χρόνια η κηδεία του πρώην προέδρου της χώρας Νέστορ Κίρχνεν.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες είπε ότι αισθάνεται «θλίψη» για τον θάνατο του Μαραντόνα.

«Δούλευα με τον (Σαντιάγκο) Καφιέρο (προϊστάμενος του προσωπικού του) όταν μου το είπαν. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι συντετριμμένος. Είναι τα χειρότερα νέα που μπορεί να ακούσει ένας θαυμαστής της Αργεντίνος Τζούνιορς. Το αγαπάμε. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με την οικογένεια. Θα δούμε. Μεγάλη η θλίψη», είπε.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε αποχαιρετήσει τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή με το παρακάτω tweet στο οποίο τονίζει πως: «Μας πήγες στην κορυφή του κόσμου, θα μας λείπεις για πάντα».

Ο πρόεδρος θα διατάξει τρεις ημέρες εθνικού πένθους και ανακοινώθηκε ότι ανέστειλε τις δραστηριότητές του που είχε προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη, στη Σάντα Φε και για την Παρασκευή, στο Τσάκο, ενώ δεν αποκλείεται να παραστεί στην κηδεία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή.

Ο Ντιέγκο Αρμαντο Μαραντόνα πέθανε την Τετάρτη (25/11) από καρδιακή ανακοπή στη γειτονιά του Σαν Αντρέ, στην περιοχή Τίγκρε του Μπουένος Άιρες, όπου είχε εγκατασταθεί πριν από λίγες μέρες μετά την επέμβαση στο κεφάλι του. Στις 30 Οκτωβρίου, έγινε 60 ετών.

Το σώμα του Μαραντόνα υποβάλλεται σε αυτοψία στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου του Σαν Φερνάντο, για να επιβεβαιωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν ο... μάγος της στρογγυλής θεάς (videos-photos)