ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός-Εμβόλιο: Αμφιβολίες για τις ανακοινώσεις της Οξφόρδης - Τι υποστηρίζουν οι Financial Times

Κορονοϊός-Εμβόλιο: Αμφιβολίες για τις ανακοινώσεις της Οξφόρδης - Τι υποστηρίζουν οι Financial Times

Κορονοϊός-Εμβόλιο: Για αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η εταιρεία AstraZeneca χειρίστηκαν τις πρόσφατες ανακοινώσεις τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον κορονοϊό το οποίο έχουν παρασκευάσει κάνουν λόγο οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αποτελεσματικότητα της τάξης του 90% που ανακοινώθηκε προέκυψε από τη χορήγηση σε εθελοντές ηλικίας μικρότερης των 55 ετών, μια ηλικιακή ομάδα με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών συμπτωμάτων από τον κορονοϊό.

Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής της επιχείρησης Warp Speed της κυβέρνησης των ΗΠΑ μέσω της οποίας χρηματοδοτούνται τα προγράμματα ανάπτυξης των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

«Υπάρχουν μια σειρά μεταβλητές που πρέπει να κατανοήσουμε» σημείωσε ο Μονσέφ Σλάουι σημειώνοντας ότι η διαφορά στην αποτελεσματικότητα βάσει των δόσεων που χορηγήθηκαν να ήταν «τυχαία».

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση της Δευτέρας οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έλεγαν ότι η μέση αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους είναι στο 70%.

Όπως υποστήριξαν στους εθελοντές στους οποίους χορηγήθηκαν δύο πλήρεις δόσεις με διαφορά ενός μήνα η αποτελεσματικότητα ήταν 62%, αλλά σε μια μικρότερη ομάδα εθελοντών στους οποίους χορηγήθηκε αρχικά μισή δόση εμβολίου και έπειτα η ολόκληρη, το αντίστοιχο ποσοστό αυξήθηκε στο 90%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου