ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ; ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι τελευταίες στιγμές του - Όργιο φημών για την αιτία θανάτου και τις ευθύνες

Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι τελευταίες στιγμές του - Όργιο φημών για την αιτία θανάτου και τις ευθύνες
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον «Θεό» ζωντανό; Οι μαρτυρίες που αλλάζουν τα δεδομένα για τα αίτια θανάτου έχουν ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» στην Αργεντινή. Οι έρευνες εισαγγελίας και αστυνομίας και οι απειλές του δικηγόρου του.

Την ώρα που όλος ο πλανήτης θρηνεί για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, άρχισε ήδη να γίνεται «μάχη» για την περιουσία του. Τα παιδιά του «Θεού» θα μοιραστούν όλα όσα άφησε πίσω του, ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο «Ντιεγκίτο» είχε τακτοποιήσει τέτοιου είδους ζητήματα ή αν θα αρχίσει μια διαμάχη που σίγουρα θα απασχολήσει για καιρό τα media. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως τα παιδιά που είχε αποκτήσει με διαφορετικές γυναίκες ο Μαραντόνα δεν διατηρούσαν και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις μεταξύ τους. Είναι ενδεικτικό πως οι δυο πρώην σύζυγοι του «Pelusa», δεν άφησαν την τελευταία σύντροφό του να παραστεί στην κηδεία του.

Την ίδια στιγμή, στην Αργεντινή έχει ξεσπάσει σάλος με τις νέες αποκαλύψεις για τις συνθήκες θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα. Η εκδοχή της ανακοπής καρδιάς δεν διαψεύδεται, υπάρχει όμως πολύ μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο ο «Θεός» είχε τη φροντίδα που έπρεπε, αν τα ασθενοφόρα έφτασαν στην ώρα τους αλλά και για το ποιος ήταν τελικά ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ήδη ο δικηγόρος του «Ντιεγκίτο» άνοιξε το ζήτημα κάνοντας καταγγελία στην εισαγγελία του Σαν Ισίντρο καθώς όπως ανέφερε ο πελάτης του έμεινε χωρίς παροχή ιατρικής βοήθειας για 12 ώρες ενώ παράλληλα κατηγόρησε το ασθενοφόρο που κλήθηκε για πρώτες βοήθειες πως καθυστέρησε μισή ώρα να φτάσει στο σπίτι του Μαραντόνα. Ο Ματίας Μόρλα, μάλιστα, έκανε λόγο για «εγκληματική ηλιθιότητα» και υποσχέθηκε να φτάσει την κατάσταση ως το τέρμα.

«Πυρά» από τον πρώην γιατρό του Μαραντόνα

Για το θέμα τοποθετήθηκε δημόσια και ο γιατρός, Αλφρέντο Καέ. Ο εν λόγω ήταν γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα για πάρα πολλά χρόνια και σε όσα είπε έκανε λόγο για περίεργη απόφαση να πάρει εξιτήριο μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο. «Μετά από 33 χρόνια όπου ζήσαμε πολλά μαζί, ο Ντιέγκο έφυγε με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο και δεν μπορώ να το πιστέψω. Προσωπικά δεν πίστευα όταν άκουσα ότι θα πάρει εξιτήριο μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο του και το είχα πει ότι έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο και να έχει 24ωρη φροντίδα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως πρόσφατα πληροφορήθηκε ότι «ο Ντιέγκο ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Άνθρωπος που ήταν δίπλα του μου εκμυστηρεύθηκε πως του είπε ότι ένιωθε θλιμένος, ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη και αισθάνονταν πως είχε κάνει τα πάντα στη ζωή του. Κι αυτό το τελευταίο με είχε προβληματίσει έντονα».

«Κλειδί» οι νοσηλευτές

Η εφημερίδα Clarin, που ήταν και η πρώτη η οποία δημοσίευσε την είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, σε ρεπορτάζ της αναφέρει πως οι δυο νοσηλευτές του «Θεού» διαψεύδουν ότι ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ήταν ο ανιψιός του, Τζόνι Εσπόσιτο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νοσοκόμος Ρικάρντο στις 6:30 το πρωί της Τετάρτης άφησε τον Μαραντόνα ζωντανό, με την νοσοκόμα Γκιζέλα να αναλαμβάνει την επόμενη βάρδια.

Σε δήλωσή της, υποστήριξε και η ίδια πως εκείνη την ώρα που ανέλαβε ο Μαραντόνα ανέπνεε και έδειχνε σημάδια ζωής. Αυτό προφανώς κι ανατρέπει τον ισχυρισμό του ανιψιού του, αφού εκείνος για τελευταία φορά τον είχε δει στις 23:30 της Τρίτης. Αυτό που αναμένεται, όμως, να έχει μεγάλο ενδιαφέρον από εδώ και πέρα είναι η έρευνα για το αν έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από ιατρικής πλευράς, στη διάρκεια των τελευταίων στιγμών του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Αυτοί ήταν στο σπίτι όταν πέθανε o Μαραντόνα

Στη μαρτυρία της νοσοκόμας, αναφέρεται πως στο σπίτι ήταν ο ανιψιός του Μαραντόνα, ο βοηθός του Ντιέγκο Μάξι Πομάργκο, ένας άνδρας της ασφάλειας και ένας μάγειρας. Στις 11:30 το πρωί έφτασαν εκεί ο ψυχολόγος Κάρλος Ντίαζ και η ψυχίατρος, Αγκουστίνα Κοσάτσοφ. Όπως ανέφερε, πήγαν στο δωμάτιο του Μαραντόνα για να τον ξυπνήσουν, αλλά αυτός δεν ανταποκρίθηκε. Τότε ζήτησαν από τον ανιψιό και τον βοηθό του Ντιέγκο να μπουν στο δωμάτιο.

«Προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν και αφού δεν κατάφεραν να εντοπίσουν σημεία ζωής, έκαναν μια αποτυχημένη προσπάθεια να τον επαναφέρουν με CPR», αναφέρεται σε μαρτυρία που ήδη κάνει τον γύρο των ΜΜΕ της Αργεντινής. Σύμφωνα με αυτές, όταν οι διασώστες έφτασαν στο σπίτι του Ντιέγκο Μαραντόνα, προσπάθησαν κι αυτοί να τον επαναφέρουν, χρησιμοποιήσαν αδρεναλίνη και ατροπίνη αλλά οι προσπάθειες ήταν άκαρπες. Επίσης, διαψεύστηκε η καθυστέρηση του ασθενοφόρου που κατήγγειλε ο δικηγόρος Μόρλα, καθώς επιβεβαιώθηκε πως χρειάστηκε 11 λεπτά για να φτάσει στον προορισμό του.

Το ασθενοφόρο που μετέφερε τη σορό του Μαραντόνα στο νοσοκομείοAP Images

Ξεκίνησε η έρευνα, «σκάστε» έγραψε ο αδερφός του στο Instagram

Την ώρα που στην Αργεντινή περιμένουν να μάθουν επίσημα την αιτία θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, οι έρευνες των αρχών έχουν προχωρήσει και αναμένεται να συνεχιστούν. Οι εκδοχές που αποκαλύπτονται ή είναι μέρος καταθέσεων εκτιμώνται από τους ειδικούς. Παράλληλα, θα διενεργηθεί έλεγχος σε κάμερες ασφαλείας στο σπίτι και στη γύρο περιοχή προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και για τις ώρες που διαδραματίστηκαν οι τελευταίες στιγμές του «Θεού» και για το πως κινήθηκαν στον χώρο επίμαχα πρόσωπα.

Επίσης, έχει διαταχθεί να γίνει ανάλυση σε δείγματα αίματος και ούρων του Ντιέγκο Μαραντόνα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει δείγμα οποιασδήποτε τοξικής ουσίας. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως πέρα από τα σπαρακτικά μηνύματα του γιου του, που έμεινε στην Ιταλία λόγω κορονοϊού και έχασε την κηδεία, και του αδερφού του, η οικογένεια Μαραντόνα έχει σιωπήσει και μένει μακριά από το όργιο φημών των τελευταίων ωρών...

Ενδεικτικό ήταν ένα νέο ποστάρισμα που έκανε ο αδερφός του Μαραντόνα, Ούγκο. Ανέβασε μια φωτογραφία του Ντιέγκο που κάνει τη χαρακτηριστική χειρονομία της σιωπής κι έγραψε απλά τη λέξη «σκάστε». Ήταν, προφανώς, ένα πρώτο μήνυμα προς όλους όσοι ξεκίνησαν το... γαϊτανάκι του «κιτρινισμού» γύρω από τον θάνατο του κορυφαίου των κορυφαίων. Του «Θεού» του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.013 νέα - Στους 101 οι θάνατοι, στους 607 οι διασωληνωμένοι την Παρασκευή 27/11