ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Συγκλονίζει εθελοντής του εμβολίου των Pfizer και Biontech

Κορονοϊός: Συγκλονίζει εθελοντής του εμβολίου των Pfizer και Biontech

Τι ανέφερε ο 67χρονος εθελοντής από τη Γερμανία σε συνέντευξή του σχετικά με την συμμετοχή του στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου των Pfizer και Biontech κατά του κορονοϊού.

Ο 67χρονος Ούντο Έλκε, πρώην νοσοκόμος είναι ένας από τους πρώτους εθελοντές που συμμετείχαν στις δοκιμές του εμβολίου των Pfizer και Biontech κατά του κορονΟιού.

Ο 67χρονος άνδρας, παραχώρησε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Focus», όπου αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην εμπειρία του ως εθελοντής στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου.

«Ήμουν απλώς σοκαρισμένος από το πόσο ανέμελοι ήταν οι άνθρωποι το καλοκαίρι και πόσο αδρανείς οι πολιτικοί. Κατάλαβα ότι πρέπει να υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε επιτέλους αυτόν τον ιό. Απλώς δεν ήθελα να είμαι αδρανής», ανέφερε στο γερμανικό περιοδικό απαντώντας στα κίνητρα που τον ώθησαν να γίνει εθελοντής.

Ο 67χρονος Ούντο Έλκε μετά από μία μικρή έρευνα που έκανε στο διαδίκτυο έστειλε e-mail στην Biontech εκφράζοντας την επιθυμία να γίνει εθελοντής.

«Λίγες ημέρες αργότερα, έλαβα μια πρόσκληση για ιατρικό έλεγχο. Επί δύο ημέρες οι γιατροί μου έκαναν εξετάσεις και με βρήκαν κατάλληλο. Το ίδιο βράδυ έλαβα την επιβεβαίωση για τα δύο ραντεβού του εμβολιασμού», ανέφερε.

Ο Έλκε σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για τον αν φοβήθηκε ποτέ τις τυχόν παρενέργειες του εμβολίου ανέφερε: «Όχι, καθόλου! Οι προϋποθέσεις για τη δοκιμή ενός τέτοιου φαρμάκου σε ανθρώπους στη Γερμανία είναι εξαιρετικά υψηλές. Ένιωσα ασφαλής από την αρχή και όχι ως πειραματόζωο. Ακόμη και η γυναίκα μου δεν ανησυχούσε για μένα. Αντιθέτως: θα ήθελε να γίνει και αυτή εθελόντρια αλλά έχει υποστεί πνευμονική εμβολή».

Όπως εξήγησε, το εμβόλιο το έκανε σε δύο δόσεις, με το ίδιο ενέσιμο σκεύασμα και την ίδια δόση κάθε τρεις εβδομάδες. Οι εμβολιασμοί, έγιναν σε ερευνητικό εργαστήριο στην πόλη Μαννχάιμ, στη νότια Γερμανία. Αναφορικά με τη διαδικασία του εμβολισμού ανέφερε: «Τις ημέρες του εμβολιασμού, ήμουν εκεί στις 7 το πρωί και μου έδωσαν στην πύλη μια ταυτότητα κι ένα είδος προγράμματος. Εκεί μου είπαν ακριβώς ποια ώρα έπρεπε να είμαι σε ποιο δωμάτιο. Οι γιατροί μέτρησαν αρχικά την αρτηριακή μου πίεση και τότε μου έκαναν το εμβόλιο. Μετά από δύο ώρες με εξέτασαν ξανά για πιθανές παρενέργειες. Χρειάστηκε να μείνω στο χώρο, μέχρι αργά το απόγευμα».

Ο 67χρονος Γερμανός στη συνέχεια αναφέρθηκε για το τι ακολούθησε τον εμβολιασμό. «Μετά τον εμβολιασμό ένιωθα μια χαρά. Είμαι αθλητής από χόμπι και τώρα τρέχω ξανά τρεις ώρες την εβδομάδα επί τρεις ώρες. Εκτός από μια ηλικιωμένη κυρία που παραπονέθηκε για κεφαλαλγία για μερικές ώρες, τα άλλα άτομα στην ομάδα του δεν είχαν επίσης παρενέργειες», υποστήριξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το πρόγραμμα που του δόθηκε από το ερευνητικό εργαστήριο του Μάνχαιμ ο 67χρονος Γερμανός, έπρεπε να κρατάει εβδομαδιαίο ημερολόγιο για να καταγράψει με ακρίβεια τυχόν αντιδράσεις. «Κάθε μέρα, την ίδια ώρα, έβαζα θερμόμετρο, έβλεπα το σώμα μου αν είχε κάτι περίεργο ή αν ένιωθα φαγούρα», επισήμανε.

«Στη συνέχεια έδωσα τα αποτελέσματα στους γιατρούς. Τώρα εκκρεμούν μόνο δύο λήψεις αίματος που πρέπει να κάνω και τον Φεβρουάριο ολοκληρώνεται και τυπικά η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα».

Αναφορικά με τον λόγο που τον οδήγησε να γίνει εθελοντής, ο 67χρονος Έλκε ανέφερε: «Κοιτάξτε πόσοι πάσχοντες από Covid βρίσκονται επί του παρόντος στις μονάδες εντατικής θεραπείας και πεθαίνουν. Ειδικά ως πρώην νοσοκόμος νομίζω ότι είναι απλώς τρομερό. Και πιστεύω ακράδαντα ότι μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με ανούσιες λέξεις και χαλάρωση, όπως πιστεύω ότι κάνουν πολλοί πολιτικοί αυτή τη στιγμή. Αυτό που χρειάζεται είναι δράση!».

Ο Γερμανός εθελοντής ανέφερε ότι νοιώθει απίστευτα ευγνώμων αλλά και λίγο περήφανος που μπόρεσε να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα που θα ωφελήσει όλη την ανθρωπότητα. «Είναι ωραίο να λέω χρόνια αργότερα ότι ήμουν εκεί και βοήθησα ώστε πολλοί άνθρωποι να μπορούν να παραμείνουν υγιείς».

Το μήνυμα που στέλνει ο Γερμανός εθελοντής είναι σαφές: «Κατ 'αρχήν, δεν αναφέρομαι στους ανυπόφορους αρνητές των εμβολίων και τους συνωμοσιολόγους. Αλλά σε όλους τους άλλους, που μπορεί να ανησυχούν για παρενέργειες του εμβολίου, μπορώ να πω το εξής:Δεν χρειάζεται να φοβάστε! Εμβολιαστείτε! Γιατί εάν το εμβόλιο εγκριθεί, αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλές. Απόδειξη, ότι ζω».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οριστικό: Νέα παράταση του lockdown ανακοινώνει ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στο διάγγελμά του