ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος στο μυστήριο: Ποιος εξαφάνισε τον μονόλιθο της Γιούτα

Τέλος στο μυστήριο: Ποιος εξαφάνισε τον μονόλιθο της Γιούτα

Όπως μυστηριωδώς εμφανίστηκε έτσι και εξαφανίστηκε ωστόσο υπάρχει απάντηση σχετικά με το δεύτερο σκέλος.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την εξαφάνιση του μυστηριώδους μονόλιθου στην έρημο της Γιούτα και οι θεωρίες συνωμοσίας για το τι ακριβώς συνέβη άρχισαν να ξεφυτρώνουν η μια μετά την άλλη.

Το μυστήριο, ωστόσο, τουλάχιστον για την εξαφάνιση λύθηκε (άγνωστο παραμένει ακόμη το πώς εμφανίστηκε) καθώς ούτε εξωγήινοι πήραν τον μονόλιθο, ούτε εξαφανίστηκε από μόνος του, αλλά απλά απομακρύνθηκε μια ομάδα τεσσάρων ανδρών.

Την περασμένη Παρασκευή, όπως αναφέρουν δημοσίευμα των NYT, τέσσερις άνδρες αποφάσισαν να σπρώξουν την μεταλλική κατασκευή στο έδαφος ώστε να σπάσει και στη συνέχεια να τη μετακινήσουν.

Ο Ross Bernards ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό καθώς είχε βρεθεί στο σημείο για να φωτογραφίσει τον μυστηριώδη μεταλλικό μονόλιθο. Μάλιστα, ο 34χρνος φωτογράφος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα άκουσε έναν εξ αυτών να λέει χαρακτηριστικά «Μην αφήσετε ίχνος του μονόλιθου. Αυτό συμβαίνει όταν αφήνεις σκουπίδια στην έρημο».

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Εδαφών της Γιούτα ανακοίνωσε πως το αντικείμενο έχει εξαφανιστεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Έχουμε δεχθεί αξιόπιστες αναφορές ότι η παρανόμως τοποθετημένη δομή, η οποία είναι γνωστή ως “μονόλιθος” απομακρύνθηκε από τα δημόσια εδάφη [που εποπτεύει η Υπηρεσία Διαχείρισης Εδαφών- BLM] από αγνώστους. Η BLM δεν είναι αυτή που απομάκρυνε τη δομή, η οποία θεωρείται ατομική ιδιοκτησία»».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα: Νέα εκτόξευση - «Πνίγονται» ξανά με 538 η Θεσσαλονίκη και 413 η Αττική