ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer – Την επόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί

Κορονοϊός: Η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer – Την επόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί
AP

Εμβόλιο κορονοϊού: Το εμβόλιο της Pfizer πήρε έγκριση στη Βρετανία και οι εμβολιασμοί ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα

Το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού έλαβε σήμερα έγκριση για χρήση στη Βρετανία και η χορήγησή του θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο τωνPfizer/BioNTech για χρήση», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

«Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech.

Την ίδια ώρα, το εθνικό σύστημα υγείας NHS σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις έχει ξεκινήσει επείγουσες προετοιμασίες για διανομή εμβολίων κατά της COVID-19 έως το Σαββατοκύριακο στα σημεία όπου θα γίνεται ο εμβολιασμός στη Βρετανία, σύμφωνα με την Telegraph.

O επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά έκανε λόγο σήμερα για «μια ιστορική στιγμή στη μάχη κατά της covid-19», μετά την ανακοίνωση ότι το εμβόλιο που ανέπτυξε η εταιρεία μαζί με τη γερμανική BioNTech εξασφάλισε έγκριση για χρήση στη Βρετανία.

«Τις επόμενες ημέρες» θα φτάσουν στη Βρετανία οι πρώτες δόσεις του εμβολίου. Η χώρα έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις για το 2020 και το 2021.

«Αναμένουμε ότι η χορήγηση του εμβολίου στη Μεγάλη Βρετανία θα μειώσει τον αριθμό των νοσηλειών ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου», επεσήμανε από την πλευρά του ο Ουγκούρ Σαχίν, επικεφαλής της BioNTech.

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εξετάσει εντός του Δεκεμβρίου την έγκριση του εμβολίου των εταιρειών Biontech και Pfizer, καθώς και του εμβολίου που έχει αναπτύξει η εταιρεία Moderna κατά της Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες Pfizer και BioNTech κατέθεσαν την Τρίτη αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού. Σχετικό αίτημα έχουν υποβάλει και στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν στις 18 Νοεμβρίου τα τελικά αποτελέσματα της τρίτης φάσης δοκιμών του εμβολίου τους κατά της COVID-19, σύμφωνα με τα οποία αυτό είναι κατά 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης, χωρίς να έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέτσας για άρση lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση - Αυτά τα καταστήματα θα ανοίξουν σύντομα