ΚΟΣΜΟΣ

Την σκότωσε αμερικανική χειροβομβίδα

Την σκότωσε αμερικανική χειροβομβίδα
Η Λίντα Νόργκροβ, η 36χρονη Βρετανή μέλος ανθρωπιστικής αποστολής που σκοτώθηκε "κατά λάθος" στο Αφγανιστάν...

Η Λίντα Νόργκροβ, η 36χρονη Βρετανή μέλος ανθρωπιστικής αποστολής που σκοτώθηκε "κατά λάθος" στο Αφγανιστάν τον Οκτώβρη, βρήκε το θάνατο από χειροβομβίδα του αμερικανικού στρατού. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, William Hague.

Η άτυχη γυναίκα, που παρέμενε όμηρος από τις 26 Σεπτεμβρίου, σκοτώθηκε στις 8 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσής της από δυνάμεις του αμερικανικού στρατού και των αφγανικών αρχών. Οι αρχικές πληροφορίες που έλεγαν ότι ο θάνατος της Βρετανής επήλθε από αμερικανική χειροβομβίδα σήμερα επιβεβαιώθηκαν.

Οι πρώτες εκθέσεις του ΝΑΤΟ, αντίθετα, υποστήριζαν ότι η όμηρος σκοτώθηκε από τους απαγωγείς της.

Στοιχεία των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που εμπλέκονταν στην επιχείρηση "αποτελούν το αντικείμενο πειθαρχικών μέτρων", διευκρίνισε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

"Τιμωρήθηκαν επειδή δεν παρέδωσαν μια πλήρη έκθεση" για την επιχείρησή τους, προσέθεσε ο Hague, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τη φύση των κυρώσεων που τους επιβλήθηκαν.

Ο θάνατος της Λίντα Νοργκρόβ είναι "αποτέλεσμα της διείσδυσης θραυσμάτων στο κεφάλι και το στήθος" της, σημείωσε ο ίδιος.

"Μετά την έρευνα, είναι προφανές ότι τα τραύματά της προκλήθηκαν από τη χειροβομβίδα", δήλωσε επίσης, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση ήταν "απίστευτα δύσκολη".

Διαβάστε επίσης:

https://www.newsbomb.gr/diethni/story/tin-skotosan-kata-lathos