ΚΟΣΜΟΣ

Θα μείνει "ακέφαλη" η Τράπεζα της Αγγλίας;

Θα μείνει "ακέφαλη" η Τράπεζα της Αγγλίας;
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, αφού οι πιέσεις για...

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, αφού οι πιέσεις για την παραίτησή του πληθαίνουν.

Αμερικανικό έγγραφο, μεταξύ των χιλιάδων που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα Wikileaks, αναφέρει ότι ο Κινγκ είχε χαρακτηρίσει προεκλογικά σε συνομιλία του με τον Αμερικανό πρέσβη στο Λονδίνο, τον σημερινό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν «αδύνατους, άπειρους, με έλλειψη βαθιάς γνώσης των πραγμάτων».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας δεν δέχεται επικρίσεις μόνο από κυβερνητικούς κύκλους, αλλά και από διακεκριμένους οικονομολόγους, όπως ο Ντέιβιντ Μπλανσφλάουερ, πρώην μέλος της νομισματικής επιτροπής της Τράπεζας της Αγγλίας, ο οποίος ζήτησε από τον Μέρβιν Κινγκ να παραιτηθεί και τον χαρακτήρισε άτομο που «διψάει για την εξουσία και για να έχει επιρροή, έχει αλλάξει τις απόψεις του πολλές φορές».

Εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας».