ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα - Τα μηνύματα και το στοίχημα της επόμενης μέρας

Κορονοϊός: Έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα - Τα μηνύματα και το στοίχημα της επόμενης μέρας
Λευτέρης Παρτσάλης

Εμβόλιο κορονοϊού: Ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής (27/12), ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην μάχη κατά της πανδημίας στη χώρα μας.

Από τις 13:00 το μεσημέρι τα βλέμματα όλων στράφηκαν στον Ευαγγελισμό: Το σήμα εκκίνησης για την γιγαντιαία επιχείρηση του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού που όχι τυχαία, φέρει το όνομα «Ελευθερία», δόθηκε με τον εμβολιασμό Ευσταθίας Καμπισιούλη, νοσηλεύτριας ΜΕΘ στον νοσοκομείο.

Οι δηλώσεις της κυρίας Καμπισιούλη, λίγα λεπτά αργότερα:

Μισή ώρα αργότερα, ο κύριος Μιχάλης Γιοβανίδης, 85 ετών πήρε και εκείνος θέση για να εμβολιαστεί. Ο κύριος Γιοβανίδης είναι φιλοξενούμενος στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν», μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ το παράδειγμα του εμβολιασμού έδωσε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του, μετά τον εμβολιασμό του, τόνισε ότι: «Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την ΕΕ. Όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε καθώς ξεκινά στην πατρίδα μας η επιχείρηση του εμβολιασμού.

Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι. Μαζί μας εμβολιάζονται και οι πρώτοι υγειονομικοί. Τους χρωστάμε τόσα πολλά και πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς.

Μέσα στους επόμενους μήνες σκοπός είναι να εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού. Καθώς θα προχωράμε και αυτοί οι συμπολίτες μας που έχουν καχυποψία θα πείθονται ότι είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας, για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα.

Για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση, καθώς όπως είπε ο πρωθυπουργός μετά τον εμβολιασμό του, στόχος είναι, τους επόμενους μήνες να εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.

Έκκληση Σακελλαροπούλου για συμμετοχή στον εμβολιασμό

Είχε προηγηθεί η λήψη του εμβολίου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Βγαίνοντας από την αίθουσα του εμβολιασμού, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «όλοι οι ερευνητές μόχθησαν για να έχουμε έγκαιρα το εμβόλιο. Η Ε.Ε απέδειξε ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης.

Δε θα μπορέσουμε ποτέ να ευχαριστήσουμε το υγειονομικό προσωπικό όσο τους αναλογεί. Δίπλα στην αγωνία φωλιάζει ένα χαμόγελο αισιοδοξίας γι αυτό είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, για να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Μεταξύ αυτών που έδωσαν το παράδειγμα του εμβολιασμού συγκαταλέγεται και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο εμβολιασμός του κ. Τασούλα έγινε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο συμπληρώθηκε το σχετικό ερωτηματολόγιο και έγινε η σχετική ενημέρωση για το εμβόλιο.

tasoulas.jpg
Ο εμβολιασμός του κ. ΤασούλαINTIME NEWS

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, εμβολιάστηκε στις 15:30 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Αμέσως μετά τον εμβολιασμό του, ο κ. Βαρουφάκης είπε αστειευόμενος στον νοσηλευτή που του έκανε το εμβόλιο: «Δεν μου το κάνατε, με κοροΐδέψατε», για δείξει ότι δεν αισθάνθηκε πόνο ή ενόχληση.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος εμβολιάσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», ως συμβολικά πρώτος και κάνοντας την αρχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε εφαρμογή του σχεδίου εμβολιασμού της κυβέρνησης κατά της πανδημίας με την επωνυμία «Ελευθερία» και στο πλαίσιο της θωράκισης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εμβολιάσθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ως συμβολικά πρώτος των Ενόπλων Δυνάμεων.INTIME NEWS

Αύριο, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»:

11:30 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

12:15 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

12:45 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το ριφιφί του αιώνα: Η ληστεία των 5 δισεκατομμυρίων δραχμών που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ