ΚΟΣΜΟΣ

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος της Πορτογαλίας

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος της Πορτογαλίας
AP Photo

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα διαγνώστηκε τη Δευτέρα (11/1) ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 και αναγκάστηκε να ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του, δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιανουαρίου, στις οποίες θεωρείται φαβορί.

Ο 72χρονος αρχηγός του κράτους, είναι «ασυμπτωματικός» και τέθηκε σε απομόνωση στην πτέρυγα του κτιρίου της προεδρίας όπου διαμένει στη Λισαβόνα, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Ο Σόουζα αναμενόταν να πάρει μέρος σήμερα σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με αντιπάλους του, αλλά και σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή λοιμωξιολόγων και εμπειρογνωμόνων για το lockdown που αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας, έχουν ενημερωθεί ήδη ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα και η υπουργός Υγείας Μάχτα Τεμίδου.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε την ημέρα που η χώρα της Ιβηρικής κατέγραψε τραγικό ρεκόρ 122 θανάτων εξαιτίας του COVID-19 και πάνω από 5.600 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ως αυτό το στάδιο ξεπερνά τους 7.900 νεκρούς, ενώ οι μολύνσεις πλησιάζουν πλέον τις 490.000.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό στη Νέα Σμύρνη: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες - Πατέρας έφαγε σφαίρες για τον γιο του