ΚΟΣΜΟΣ

Τα πρώτα χιόνια σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης

Τα πρώτα χιόνια σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης

Στα λευκά ντύνονται πολλές χώρες της Ευρώπης. Τα πρώτα χιόνια του νέου έτους έπεσαν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Την ίδια στιγμή στο έλεος του χιονιά έχει παραδοθεί μεγάλο μέρος της Αγγλίας και της Σκωτίας.

Τα πρώτα χιόνια του 2021 έπεσαν στην Πόλη των Φώτων. Η γαλλική πρωτεύουσα καλύφθηκε από παχύ λευκό στρώμα χιονιού.

Το θέαμα μαγεύει τους Παριζιάνους που σπεύδουν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία λίγο πριν αρχίσει η αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

Οι αρχές εξέδωσαν έκτακτη προειδοποίηση για ολισθηρότητα του οδοστρώματος εξαιτίας του παγετού από την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Στο έλεος του χιονιά έχει παραδοθεί μεγάλο μέρος της Αγγλίας και της Σκωτίας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιόνι ακόμη και στο Λονδίνο.

Η σφοδρή χιονόπτωση παρέλυσε τις μετακινήσεις. Και προκάλεσε αρκετά ατυχήματα, με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες σε επαγρύπνηση.

Προβλήματα και καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στις μετακινήσεις ασθενοφόρων αλλά και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Η Ισπανία μετράει τις πληγές της από τη χειρότερη χιονόπτωση των τελευταίων 50 ετών.

Στα λευκά και η ελβετική πρωτεύουσα, οπου το χιόνι ξεπέρασε τα 35 εκατοστά. Το χιονισμένο τοπίο στη Ζυρίχη μπορεί να θυμίζει καρτ ποστάλ, όμως δεν έλειψαν τα προβλήματα.

Οι μετακινήσεις έγιναν μετ’εμποδίων, ενώ η αστυνομία απέκλεισε κεντρικούς δρόμους για να προστατεύσει τους πεζούς από τις πτώσεις δέντρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παρεμβαίνει η Εισαγγελία για τις καταγγελίες Μπεκατώρου