ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Απείθαρχοι οι Ευρωπαίοι στα μέτρα – Eπαναστατούν κατά των απαγορεύσεων

Κορονοϊός: Απείθαρχοι οι Ευρωπαίοι στα μέτρα – Eπαναστατούν κατά των απαγορεύσεων
AP PHOTOS

Τεστ αντοχής δίνουν τα συστήματα υγείας στην Ευρώπη από το αδιάκοπο χτύπημα του κορονοϊού.

Μπροστά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, χιλιάδες Αυστριακοί διαδηλώνουν κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Με σφυρίχτρες, συνθήματα και πανό οι συγκεντρωμένοι τον καγκελάριο Κουρτς να παραιτηθεί.

Παρών στις συγκεντρώσεις, χωρίς μάσκα, και ο πρώην αντικαγκελάριος της Αυστρίας ο ακροδεξιός Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Η αυστριακή κυβέρνηση έχει επιβάλλει το τρίτο lockdown από τον Μάρτιο για να καθυστερήσει την εξάπλωση της επιδημίας, που έχει προκαλέσει πάνω από 7.000 νεκρούς. Καταστήματα, θέατρα, σχολεία και πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά.

Γαλλία

Χάος στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και αντλίες οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαλύσουν το πλήθος.

Ούτε η πανδημία αλλά ούτε και το κρύο μπόρεσαν να εμποδίσουν χιλιάδες Γάλλους που βγήκαν στους δρόμους κατά του νέου νομοσχεδίου για την ασφάλεια.

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι πολίτες στη Γαλλία θα πρέπει να έχουν επιστρέψει σπίτι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, καθώς τέθηκε σε ισχύ νέα απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 70.000 θανάτων από τον κορονοϊό και η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει μεγάλη

Βρετανία

Επεισόδια και συλλήψεις στο Μπέρμιγχαμ σε διαδήλωση κατά του lockdown. Τουλάχιστον 4 διαδηλωτές που αγνόησαν τα μέτρα ασφαλείας συνελήφθησαν από την αστυνομία στο κέντρο της πόλης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν αυστηρά την καραντίνα, ζητώντας να «σκέφτονται δύο φορές πριν βγουν από το σπίτι», ο υπουργός Υγείας ωστόσο εθεάθη σε πάρκο του Λονδίνου με μία μπάλα του ράγκμπι.

Εκτός από τον υπουργό Υγείας που βγήκε να παίξει με το γιο του, πολλοί ήταν οι Βρετανοί που αγνόησαν το Μπόρις Τζόνσον και ξεχύθηκαν στα πάρκα.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοφία Μπεκατώρου: Διαβήματα από τους δικηγόρους της – «Να ενεργοποιηθούν οι αρχές»