ΚΟΣΜΟΣ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Γυναίκα έκλεψε λάπτοπ από το γραφείο της Πελόζι για το πουλήσει στους Ρώσους

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Γυναίκα έκλεψε λάπτοπ από το γραφείο της Πελόζι για το πουλήσει στους Ρώσους

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για την εισβολή στο Καπιτώλιο - Το FBI ερευνά την υπόθεση μιας γυναίκας η οποία έκλεψε ένα laptop από το γραφείο της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στο στόχαστρο του FBI έχει μπει μία γυναίκα που φέρεται ότι έκλεψε ένα laptop από το γραφείο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στις 6 Ιανουαρίου, κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο και που ερευνάται αν προσπάθησε να τον πουλήσει στη Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Riley June Williams από την Πενσιλβάνια αναγνώρισε ο πρώην σύντροφός της σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν.

Οπως είπε, η πρώην σύντροφός του σκόπευε να στείλει την συσκευή σε έναν φίλο της στη Ρωσία, ο οποίος στη συνέχεια σχεδίαζε να πουλήσει τη συσκευή στη SVR, την υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας.

Το άτομο αυτό είπε ακόμη στο FBI ότι «η μεταφορά του υπολογιστή στη Ρωσία απέτυχε για άγνωστους λόγους και πως η Ουίλιαμς εξακολουθεί να έχει τη συσκευή στην κατοχή της ή την κατέστρεψε».

Προς το παρόν, η γυναίκα δεν κατηγορείται για κλοπή αλλά για βίαιη είσοδο ή άτακτη συμπεριφορά και είσοδο σε απαγορευμένο χώρο του Καπιτωλίου - τις ίδιες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όσοι συμμετείχαν στην πολιορκία εκείνη την ημέρα.

Το FBI σημείωσε, επίσης, ότι η Ουίλιαμς κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης και έχει διαγράψει τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(με πληροφορίες από CNN)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr - Παντελής Παντελίδης: Οριστικά στο αρχείο η υπόθεση