ΚΟΣΜΟΣ

Ιμάμης απειλεί με πραξικόπημα τον Ερντογάν! «Ο στρατός θα συμμαχήσει με το έθνος»

 Ιμάμης απειλεί με πραξικόπημα τον Ερντογάν! «Ο στρατός θα συμμαχήσει με το έθνος»
AP Images

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, ο Ιμάμης του τζαμιού Χαμάζα, Σελαχατίν Γιούρτλου, απείλησε ευθέως με πραξικόπημα τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εν λόγω θρησκευτικός παράγοντας είναι και μέλος της Diyanet, της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ενώ συνδέεται και με άλλους ισχυρούς θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας και κυρίως της Κωνσταντινούπολης. Ο Σελαχατίν Γιούρτλου, λοιπόν, ανέβασε ένα βίντεο στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκεί έκανε λόγο για εμπλοκή του στρατού έτσι ώστε να επιβιώσει το έθνος και να εκδιωχθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο στρατός θα συμμαχήσει με το έθνος. Θα ενωθούν. Θα πάνε χέρι – χέρι. Κανένας από αυτούς δεν μπορεί να επιβιώσει», ανέφερε μεταξύ άλλων. «Θα μπουν μέσα από τα κενά, θα φτάσουν μέχρι το βαθύτερο δωμάτιο, θα τα λύσουν όλα, με την άδεια του Αλλάχ. Όταν έρχεται ο στρατιώτης μου, καλύτερα να είμαι εκεί. Στρατιώτης αδερφός σε παρακολουθεί. Κανένας από αυτούς δεν μπορεί να επιβιώσει. Όσοι έχουν μυαλό θα μετανοήσουν και θα ξεφύγουν. Ο Αλλάχ θα φέρει το φως του», προσθέτει στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα λόγια του Ιμάμη έχουν σαφή υπόνοια πραξικοπήματος καθώς σε άλλο σημείο αναφέρει πως «Τι είναι το φως; Βλέπει τα πάντα. Όταν σε κοιτάζει σε καταλαβαίνει. Αυτό το φως θα αναπτυχθεί στο μέλλον. Ο στρατός και το έθνος θα ενωθούν. Θα έρθει η Δικαιοσύνη και η αλήθεια. Ο κόσμος του Ισλάμ θα χαμογελάσει. Θα διασφαλιστεί η δικαιοσύνη. Θα τιμωρηθούν αυτοί που κάνουν ψεύτικη δουλειά».

Μάλιστα, στην Τουρκία ήδη κάνουν παραλληλισμούς με ανάλογα κηρύγματα που είχαν προηγηθεί του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Αυτό γιατί ο Ιμάμης Γιούρτλου ανέφερε πως «τρεις στρατηγοί θα ονειρευτούν, τρεις από αυτούς τους διοικητές του στρατού. Σηκωθείτε, κάντε το καθήκον σας», σε ένα σημείο του βίντεο. Μια φράση που είχε χρησιμοποιηθεί και σε αρκετά βίντεο από μέλη της FETO πριν από το πραξικόπημα του 2016.

Δείτε το βίντεο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 320 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 19 νεκροί σε 24 ώρες, στους 322 οι διασωληνωμένοι