ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έβαλε σε προθήκη τη σύριγγα από τον εμβολιασμό του

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έβαλε σε προθήκη τη σύριγγα από τον εμβολιασμό του
facebook.com/Netanyahu

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κράτησε σαν ενθύμιο τη σύριγγα με την οποία εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού και την έβαλε σε περίοπτη θέση στο γραφείο του.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέβασε στα social media ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η σύριγγα σε μια γυάλινη προθήκη, πάνω σε μια ξύλινη βάση.

«Κάθε φορά που κάποιος επισκέπτης έρχεται από το εξωτερικό, του δείχνω αυτό το βέλος», ανέφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δείχνοντας ένα άλλο έκθεμα από το γραφείο του. Πρόκειται για ένα αντίγραφο ενός ρωμαϊκού βέλους από την περιοχή Γιοντφάτ, που όπως ανέφερε ήταν το πρώτο οχυρό της Γαλιλαίας που έπεσε στα χέρια Ρωμαίων.

«Τους λέω, αυτό είναι των Ρωμαίων, δεν είναι εδώ πια», σχολίασε. Στην ίδια προθήκη υπάρχει μια μικρογραφία ενός αντιβαλλιστικού πυραύλου του Ισραήλ. Στη συνέχεια, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδειξε τη διπλανή προθήκη με τη σύριγγα λέγοντας «και τώρα θα σας δείξω κάτι διαφορετικό. Ένα άλλο βέλος».

Η προθήκη με τη σύριγγα του εμβολιασμού του Νετανιάχουfacebook.com/Netanyahu

«Αυτή είναι η σύριγγα με την οποία μου έκαναν το εμβόλιο, το πρώτο από τα εκατομμύρια εμβόλια που φέραμε στο Ισραήλ. Θα είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα βγει από την κρίση του κορονοϊού. Με την πίστη, όλα είναι δυνατά», σχολίασε.

Στην ξύλινη βάση που υπάρχει στην προθήκη, υπάρχει μια επιγραφή με τη δήλωση που έκανε ο Νετανιάχου την ημέρα του εμβολιασμού του. «Μια μικρή δόση για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την υγεία όλων μας», αναγράφεται.

Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει τη χορήγηση δόσεων από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech από τις 19 Δεκεμβρίου και είναι μια από τις πρώτες χώρες που έχει προχωρήσει αρκετά στο θέμα των εμβολιασμών. Υπολογίζεται πως το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ το 3,5% έχει λάβει και τη δεύτερη δόση.

Η χώρα είναι στο τρίτο lockdown με τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι ακόμα υψηλά. Πάνω από 500.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί και πάνω από 4.005 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω κορονοϊού στο Ισραήλ, από την αρχή της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στη δίνη του κορονοϊού η Αττική με 256 μολύνσεις - Οι «κόκκινες» περιοχές