ΚΟΣΜΟΣ

Ντοναλντ Τραμπ: Σε ποιους έδωσε χάρη την τελευταία στιγμή

Ντοναλντ Τραμπ: Σε ποιους έδωσε χάρη την τελευταία στιγμή

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να απονείμει χάρη στον πρώην σύμβουλό του, Στιβ Μπάνον, σύμφωνα με το CNN που αναρτήθηκε την Τρίτη (19/01, τοπική ώρα) και επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές. 

Συγκεκριμένα, ο Μπάνον και τρεις από τους φερόμενους συνεργούς του κατηγορούνται για υπεξαίρεση χρημάτων που συγκέντρωσαν ως μέρος μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι από τα 25 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν, εκατοντάδες χιλιάδες πήγαν στα προσωπικά έξοδα του Μπάνον και των φίλων του.

Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ υποστήριξε ότι δεν είναι ένοχος, το δικαστήριο τον απελευθέρωσε με εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπάνον έπαιξε ρόλο-κλειδί στην προεδρική εκλογή του Τραμπ το 2016 και έγινε κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου.

Ο Τραμπ απένειμε επίσης χάρη στους ράπερ Λιλ Γουέιν και Κόντακ Μπλακ που αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο οι οποίες σχετίζονταν με όπλα, αλλά και τον πρώην δήμαρχο του Ντιτρόιτ, Κουάμε Κιλπάτρικ, ο οποίος εξέτιε ποινή 28 ετών έχοντας βρεθεί ένοχος για διαφθορά.

Διέταξε τον αποχαρακτηρισμό ενός φακέλου εγγράφων για την έρευνα σχετικά με τη Ρωσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ώρες πριν εγκαταλείψει το Οβάλ Γραφείο, διέταξε τον αποχαρακτηρισμό ενός φακέλου εγγράφων που σχετίζονται με την έρευνα που πραγματοποίησε το FBI για τη Ρωσία, η οποία οδήγησε sτην πραγματοποίηση μιας μακρόχρονης εισαγγελικής έρευνας για την προεκλογική του εκστρατεία το 2016.

Ο Τραμπ, ήθελε εδώ και πολύ καιρό να αποδείξει ότι οι Δημοκρατικοί επεδίωξαν να χρησιμοποιήσουν την έρευνα αυτή, για να τον απομακρύνουν από την εξουσία, ενώ ανέφερε σε ένα υπόμνημα, ότι κάποια σημεία του φακέλου των εγγράφων αφαιρέθηκαν, ώστε να καταστεί δυνατή η δημοσιοποίησή τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσιόδρας: «Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει» - Τι είπε για μεταλλάξεις και εμβόλια