ΚΟΣΜΟΣ

Τζακ Μα: Επανεμφανίστηκε ο μεγιστάνας της Alibaba - Ήταν άφαντος για μήνες

Τζακ Μα: Επανεμφανίστηκε ο μεγιστάνας της Alibaba - Ήταν άφαντος για μήνες
AP Photo

Ο μεγιστάνας της Alibaba, Τζακ Μα, εμφανίστηκε βάζοντας τέλος στα σενάρια γύρω από την εξαφάνισή του.

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος επανεμφανίστηκε μετά από απουσία μηνών, βάζοντας τέλος στα σενάρια γύρω από την εξαφάνισή του.

Όπως δημοσιεύει το CNN, ο συνιδρυτής της Alibaba συμμετείχε σε διαδικτυκή εκδήλωση, μιλώντας σε δασκάλους από επαρχίες της Κίνας, στο πλαίσιο ετήσιου event που πραγματοποιείται με στοχο την αναγνώριση των προσπαθειών των εκπαιδευτικών.

Βίντεο με την εμφάνισή του δημοσίευσε ο ιστότοπος Tianmu News.

Πρώην δάσκαλος και ο ίδιος, είπε κλείνοντας την ομιλία του: «Θα συναντηθούμε ξανά όταν τελειώσει η επιδημία».

Οι επιχειρήσεις του Τζακ Μα βρίσκονται υπό τεράστια πίεση, με τις κινεζικές Αρχές να ερευνούν τις δραστηριότητές του.

Ο Μα είχε να εμφανιστεί δημόσια, λίγο προτού μπλοκάρει η πολυαναμενόμενη χρηματιστηριακή εγγραφή του οικονομικού εταίρου της εταιρείας AntGroup από τις κινεζικές ρυθμιστικές Αρχές.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι έλειπε τον Νοέμβριο και από το φινάλε του τάλεντ σόου, το οποίο δημιούργησε ο ίδιος, όπου και αντικαταστάθηκε ως κριτής, παρότι όπως ο ίδιος ισχυριζόταν, ανυπομονούσε να συναντήσει τους φιναλίστ.

Όπως ανέφερε η Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα, το Πεκίνο επιδιώκει να συρρικνώσει την αυτοκρατορία του Μα και ενδεχομένως να αναλάβει μεγαλύτερο μερίδιο στις επιχειρήσεις του, επικαλούμενη Κινέζους αξιωματούχους και κυβερνητικούς συμβούλους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

Σε ό,τι αφορά την AntGroup, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές έχουν επικρίνει την εταιρεία για την απομάκρυνση των αντιπάλων τους από την αγορά και για ζημία των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Ενώ ο Μα δεν κατέχει πλέον θέσεις στο εκτελεστικό ή διοικητικό συμβούλιο σε καμία από τις εταιρείες των οποίων υπήρξε συνιδρυτής - παραιτήθηκε από εκτελεστικός πρόεδρος της Alibaba το 2019 - εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της Alibaba με σχεδόν 5% αξίας περίπου 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την AntGroup, ο Μα έχει τον απόλυτο έλεγχο στην εταιρεία, και η περιουσία του θα αυξανόταν σημαντικά μετά τη δημόσια προσφορά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: Στη «φωλιά» των Rafale Έλληνες πιλότοι - Η εκπαίδευση στα γαλλικά υπερόπλα