ΚΟΣΜΟΣ

Πώς θα γίνει η παράδοση των κωδικών για τα πυρηνικά από τον Τραμπ στον Μπάιντεν;

Πώς θα γίνει η παράδοση των κωδικών για τα πυρηνικά από τον Τραμπ στον Μπάιντεν;

Εφόσον όμως δεν θα γίνει παράδοση - παραλαβή στο Καπιτώλιο, μετά την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, θα αλλάξει και η διαδικασία για την παράδοση της βαλίτσας με τους κωδικούς.

Την… μεγάλη του έξοδο ως πρόεδρος των ΗΠΑ από την Ουάσιγκτον πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Στις τελευταίες του δηλώσεις ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από την Βάση Αντριους, ο Τραμπ απέφυγε ξανά να αναφερθεί στον επόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και αρκέστηκε απλώς να ευχηθεί «καλή τύχη» στην επόμενη ηγεσία της χώρας.

Έξω από τα τοπικά Καπιτώλια αναμένονται συγκεντρώσεις των οπαδών του Τραμπ, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει προκληθεί κάποιο πρόβλημα.

Στην ορκομωσία του Μπάιντεν θα παρεβρεθούν μόλις 1.000 προσκεκλημένοι και…200 χιλιάδες σημαίες.

Όσον αφορά στο βαλιτσάκι με τα πυρηνικά που έχει πάντα ο υπασπιστής του προέδρου, το έχει μαζί του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι την στιγμή πριν ορκιστεί ο Μπάιντεν πρέπει να έχει μαζί του το βαλιτσάκι.

Εφόσον όμως δεν θα γίνει παράδοση – παραλαβή στο Καπιτώλιο, μετά την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, θα αλλάξει και η διαδικασία για την παράδοση της βαλίτσας με τους κωδικούς.

Το Πεντάγωνο βρήκε τρόπο, δημιουργήθηκε ένα δεύτερο βαλιτσάκι που θα ενεργοποιηθεί μόλις ορκιστεί πρόεδρος ο Μπαίντεν, ενώ ταυτόχρονα θα απενεργοποιηθεί αυτό του Τραμπ.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακλαμανάκης: H υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Μπεκατώρου αφορά 12χρονο κορίτσι