ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στη Βραζιλία: 64.385 κρούσματα και 1.340 νεκροί σε 24 ώρες

Κορονοϊός στη Βραζιλία: 64.385 κρούσματα και 1.340 νεκροί σε 24 ώρες
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (20/1) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 64.385 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα άλλοι 1.340 ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει πλέον φθάσει τους 212.831 νεκρούς επί συνόλου 8.638.249 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Την Κυριακή, η ANVISA, αρμόδιος ρυθμιστικός φορέας της Βραζιλίας, ενέκρινε την κατεπείγουσα χρήση δύο εμβολίων για τον νέο κορονοϊό, του βρετανικού, που παράγει η AstraZeneca, και του κινεζικού CoronaVac.

Το πράσινο φως επέτρεψε να αρχίσει η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα.

Αρχικά θα αξιοποιηθεί το CoronaVac, το οποίο παράγεται από την κινεζική Sinovac σε συνεργασία με το βραζιλιάνικο ινστιτούτο Butantan. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, είναι αυτή τη στιγμή, το μόνο διαθέσιμο στη χώρα.

Ήταν μια 54χρονη αφροβραζιλιάνα νοσοκόμα που δουλεύει στην πολιτεία Σαν Πάουλου, η Μόνικα Καλαζάνς, αυτή που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με παρόντα τον κυβερνήτη της πολιτείας, τον Ζουάου Ντόρια, που αναμένεται να αναμετρηθεί με τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Η πολιτεία διαθέτει έξι εκατομμύρια δόσεις του CoronaVac.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.