ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το «κτήνος» του Μπάιντεν – Τα χαρακτηριστικά της προεδρικής λιμουζίνας (pics)

Αυτό είναι το «κτήνος» του Μπάιντεν – Τα χαρακτηριστικά της προεδρικής λιμουζίνας (pics)
AP Photo

Η προεδρική λιμουζίνα άλλαξε πλέον ιδιοκτήτη μετά και την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

Από την Τετάρτη (20/1) ο Τζο Μπάιντεν είναι και επίσημα ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μετά και την ορκωμοσία του και εκτός από νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, πλέον είναι και κάτοχος της προεδρικής λιμουζίνας.

Δεν μιλάμε όμως για ένα απλό αυτοκίνητο αλλά για ένα «κτήνος». Έτσι άλλωστε έχουν ονομάσει την Cadillac με την οποία μετακινούταν ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Σεπτέμβριο του 2018 και πλέον άλλαξε… πινακίδες, μπαίνοντας από την Τετάρτη το νούμερο «46» (46ος πρόεδρος).

Αυτή η Cadillac έχει επίσης τα ονόματα «Cadillac One», «First Car» και την κωδική ονομασία «Stagecoach».

Τα χαρακτηριστικά του «κτήνους»

Η προεδρική λιμουζίνα έχει πόρτες με πάχος 20 εκατοστά και τζάμια πάχους 13 εκατοστών και μπορούν να «αντισταθούν» σε επιθέσεις από βόμβες, ρουκέτες και πυραύλους!

Το «κτήνος» έχει κάμερα νυκτός και σύστημα εκτόξευσης δακρυγόνων. Παράλληλα μέσα υπάρχουν αποθηκευμένα όπλα, ενώ η καμπίνα μπορεί να αντέξει χημική επίθεση και περιέχει δορυφορικό τηλέφωνο και ειδικό διαδραστικό σύστημα επικοινωνίας.

Τέλος, το ρεζερβουάρ του είναι θωρακισμένο και προστατεύεται από ειδικό αφρό για την περίπτωση που ανοίξει σε κάποιο ατύχημα ή από ανταλλαγή πυρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια