ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά σε εταιρεία εμβολίων: Πέντε νεκροί - Σοκαριστικές εικόνες

Φωτιά σε εταιρεία εμβολίων: Πέντε νεκροί - Σοκαριστικές εικόνες
AP PHOTOS

Πέντε νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην εταιρεία φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας «Serum Institute of India» στην Ινδία, τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εμβολίων παγκοσμίως.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που προκάλεσε σήμερα μεγάλες καταστροφές στο Serum Institute of India, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε υπό κατασκευή κτήριο και έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

«Πέντε άνθρωποι είναι νεκροί» από την πυρκαγιά, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Πούνε, Μουρλιντχάρ Μοχόλ και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντάρ Πουναουάλα απηύθυνε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί στο «Serum Institute of India», το οποίο παράγει εκατομμύρια δόσεων του εμβολίου Covishield για τον κορονοϊό που έχουν αναπτύξει η AstraZeneca και το Oxford University. Παράλληλα, έχει προβεί σε συμφωνία με τη Novavax για την παραγωγή του εμβολίου της στην Ινδία και σε αρκετές ακόμη χώρες.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση δυνάμεων της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.

Μέχρι στιγμής, τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν διευκρινιστεί.

​Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα μέσα, η φωτιά δεν έπληξε την παραγωγή των εμβολίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια