ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία - Κορονοϊός: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα έπειτα από δύο μήνες

Νέα Ζηλανδία - Κορονοϊός: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα έπειτα από δύο μήνες

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης του νέου κορονοϊού έπειτα από περισσότερους από δύο μήνες.

Μια 56χρονη γυναίκα, η οποία επέστρεψε πρόσφατα από την Ευρώπη, διεγνώσθη θετική στον νέο κορονοϊό δέκα ημέρες μετά την υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων στην οποία είχε τεθεί.

Αυτή είχε παρουσιάσει συμπτώματα του νέου κορονοϊού αρκετές ημέρες προτού υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Αμέσως ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών της, καθώς αυτή και ο σύζυγός της είχαν μείνει αρκετές μέρες στην περιοχή Νόρθλαντ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, κατά τις οποίες μπορεί δυνάμει να μετέδωσε τον ιό. Το ζεύγος φέρεται ότι επισκέφθηκε περίπου τριάντα μέρη.

Ο υπουργός Υγείας Κρις Χίπκινς δήλωσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αποφασιστεί αν πρέπει να επιβληθεί ένα ολοκληρωτικό ή μερικό λοκντάουν στη χώρα.

"Δεν γνωρίζουμε ούτε την προέλευση ούτε το στέλεχος του ιού", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Η γυναίκα επέστρεψε στη Νέα Ζηλανδία στις 30 Δεκεμβρίου αφού έμεινε για τέσσερις μήνες στην Ευρώπη, κυρίως στην Ισπανία και την Ολλανδία. Αυτή βγήκε στις 13 Ιανουαρίου από το ξενοδοχείο όπου είχε τεθεί σε καραντίνα στο Όκλαντ.

Ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Υγείας της Νέας Ζηλανδίας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ διευκρίνισε ότι τα δύο διαγνωστικά τεστ στα οποία υπεβλήθη κατά τη διάρκεια της καραντίνας της ήταν αρνητικά και ότι ο σύζυγός της δεν είχε παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα.

Από τις 18 Νοεμβρίου η Νέα Ζηλανδία δεν είχε καταγράψει κανένα τοπικό κρούσμα του νέου κορονοϊού.

Οι αρχές εξετάζουν το υλικό από κάμερες ασφαλείας για να δουν αν ο ιός μεταδόθηκε στη γυναίκα όταν βρισκόταν σε καραντίνα.

Οι περισσότεροι από 600 άνθρωποι που βρισκόντουσαν στο ξενοδοχείο ταυτοχρόνως με εκείνη εκλήθησαν να απομονωθούν και να υποβληθούν ξανά σε διαγνωστικό τεστ.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά στη Νέα Ζηλανδία που ένα πρόσωπο που επέστρεψε από το εξωτερικό παρουσιάζει συμπτώματα του νέου κορονοϊού αφότου πήρε άδεια να εγκαταλείψει το κέντρο στο οποίο βρισκόταν σε καραντίνα.

Η Νέα Ζηλανδία έχει δεχθεί επαίνους για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία της COVID-19, έχοντας καταγράψει μέχρι στιγμής 25 νεκρούς από τη νόσο και 1.927 κρούσματα κορονοϊού σε συνολικό πληθυσμό περίπου 5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Παπανδρέου: Το τρομερό μυστικό του που γνώριζαν μόνο 2 άνθρωποι