ΚΟΣΜΟΣ

Οι μικρές πράξεις που διαμορφώνουν ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τον πλανήτη μας

Οι μικρές πράξεις που διαμορφώνουν ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τον πλανήτη μας

Τα τελευταία χρόνια η έννοια της βιωσιμότητας έχει αρχίσει να γίνεται μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου. Με τις συζητήσεις γύρω από την κλιματική αλλαγή να αυξάνονται διαρκώς, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις που η σύγχρονη καθημερινότητα μπορεί να έχει στο περιβάλλον και τον πλανήτη μας εν γένει.

Πόσο εύκολο είναι όμως, να κάνουμε τα πρώτα βήματα προς μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα και να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που δεν έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ίδια ώρα, μπορεί να εγγυηθεί ένα πιο ασφαλές και βιώσιμο αύριο για εμάς, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας;

Το να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας από τη μία ημέρα στην άλλη, δεν αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις έναν ρεαλιστικό στόχο. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας περισσότερο βιώσιμη και eco friendly, μέσα από μικρές πράξεις στο σπίτι μας.

Πώς το σπίτι μας αποτελεί τη βάση για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής

Η υπεύθυνη κατανάλωση στο σπίτι αποτελεί τη βάση για ένα πιο βιώσιμο αύριο για εμάς και τον πλανήτη μας. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι το έχουν αντιληφθεί το τελευταίο διάστημα πολλοί Έλληνες, οι οποίοι εμφανίζονται περισσότερο ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και δη, πρόθυμοι να προχωρήσουν σε αλλαγές των συνηθειών τους.

Οι αριθμοί και σε αυτή την περίπτωση «μιλούν» από μόνοι τους. Να αναφέρουμε απλώς ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η P&G, το 83% των Ελλήνων είναι εξαιρετικά ανήσυχο για τον αντίκτυπο που θα έχει η κλιματική αλλαγή στις μελλοντικές γενιές, ενώ το 86% πιστεύει ότι οι μικρές, καθημερινές πράξεις στο σπίτι μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. To 80% των ερωτηθέντων δε, θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό οι μάρκες που αγοράζει, να συνεισφέρουν ταυτόχρονα στην επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη και την επιθυμία των καταναλωτών, φαίνεται πως αφουγκράστηκε η P&G, η οποία δεσμεύεται τώρα σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέσα στη δεκαετία του 2020, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τους καταναλωτές να υιοθετήσουν ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο οικιακής κατανάλωσης, μέσα από τα προϊόντα της. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικότερα αν αναλογιστούμε το ότι η P&G «αγγίζει» καθημερινά πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, μέσα από τα προϊόντα της -στα οποία παρεμπιπτόντως περιλαμβάνονται γνωστά brands όπως η Always, το Ariel, το Fairy, η Gillette, το Head & Shoulders, το Lenor, το Olay, η Oral-B, τα Pampers, το Pantene και άλλα.

Με ποιον τρόπο όμως μπορεί ένα σπίτι να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα; Η υπεύθυνη και βιώσιμη κατανάλωση εντός σπιτιού, ξεκινά από απλές μικρές πράξεις: Από το πλύσιμο των πιάτων στο βούρτσισμα των δοντιών και από την καθαριότητα των ρούχων στα προϊόντα που επιλέγουμε, τόσο για την προσωπική μας φροντίδα, όσο και εκείνη του σπιτιού μας. Ας δούμε, λοιπόν, μερικές μικρές πράξεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να υιοθετήσουμε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ροή Ειδήσεων