ΚΟΣΜΟΣ

Lockdown: Παράταση των μέτρων για τον κορονοϊό στο Ισραήλ παρά τον εκτεταμένο εμβολιασμό

Lockdown: Παράταση των μέτρων για τον κορονοϊό στο Ισραήλ παρά τον εκτεταμένο εμβολιασμό
AP PHOTO

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε την Κυριακή το βράδυ να παρατείνει για πέντε ημέρες το lockdown που θα έληγε τα μεσάνυχτα.

Όπως ανακοινώθηκε η παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά της επιδημίας του αποφασίστηκε καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στο Ισραήλ παραμένει υψηλός παρά την εντατική εκστρατεία εμβολιασμού για την covid-19 που διεξάγεται στη χώρα.

Αυτή είναι η τρίτη παράταση του lockdown που επιβλήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, το τρίτο από την αρχή της επιδημίας.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση και να αποφασίσει τυχόν νέα παράταση της καραντίνας, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η απόφαση ήρθε λίγες ώρες μετά τις εικόνες με χιλιάδες υπερορθόδοξους Εβραίους να παραβιάζουν το lockdown για να λάβουν μέρος στην κηδεία ενός ραβίνου στην Ιερουσαλήμ.

Την ίδια ώρα το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες υπέρ μεγάλη αύξηση των προστίμων που επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα. Βάσει του νέου νομοσχεδίου διπλασιάζεται το ποσό των προστίμων για τα καταστήματα και τα σχολεία που αψηφούν το lockdown από τα 5.000 σε 10.000 σέκελ (2.500 ευρώ).

Τον τελευταίο μήνα το Ισραήλ έχει εμβολιάσει κατά της covid-19 περισσότερα από τρία εκατομμύρια κατοίκους, σε σύνολο 9 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη κορονοïού: «Βόμβα» Σύψα για επιτάχυνση της πανδημίας τον Φεβρουάριο – Οι δύο προϋποθέσεις