ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αποκάλυψη - «Σε ένα μήνα θα κατέθετε για πολύκροτη υπόθεση»

Γιώργος Καραϊβάζ
IN TIME

Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το «φως» της δημοδιότητας για την άγρια δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ 

Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις, κάνοντας «φύλλο και φτερό» το παρελθόν του δημοσιογράφου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζώη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (09/04), στον Άλιμο, όταν άγνωστοι του έστησαν ενέδρα, τον πυροβόλησαν από μικρή απόσταση και τον σκότωσαν.

Οπως έγινε γνωστό ο δημοσιογράφος, τον επόμενο μήνα επρόκειτο να δώσει κατάθεση για σοβαρή υπόθεση.

Ο εκλιπών, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε δώσει ανωμοτί κατάθεση για την περιβόητη υπόθεση της Ε.Υ.Π (Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) για ένα σύστημα διαπλοκής εν αποστρατεία και εν ενεργεία αστυνομικών με τη λεγόμενη «τράπεζα της νύχτας», στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν ο επίσης δολοφονημένος, Δ.Μ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κάνει αποκαλύψεις στην ιστοσελίδα του για την εν λόγω υπόθεση και σύμφωνα με το T-live, ο δημοσιογράφος θα κατέθετε εκ νέου. Εικάζεται ότι οι άνθρωποι που εκτέλεσαν τον άτυχο δημοσιογράφο μπορεί να γνώριζαν ότι θα δώσει νέα κατάθεση και να ήθελαν να του κλείσουν το στόμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πού στρέφονται οι έρευνες για τους εκτελεστές

Την ίδια ώρα, αναφορικά με τις σφαίρες που βρέθηκαν σε μπαλκόνι πολυκατοικίας στη γειτονιά του δημοσιογράφου, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο MEGA, είπε ότι, «οι σφαίρες που χτύπησαν τον Γιώργο ήταν επαγγελματικού τύπου. Συμπαγής, ενδεχομένως να διαπέρασαν το σώμα του Γιώργου και να καρφώθηκαν στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας».

«Οι έρευνες στρέφονται παντού. Ψάχνουμε και στις φυλακές. Ψάχνουμε να βρούμε το μηχανάκι. Για να εξαφανιστεί έτσι ξαφνικά θα πρέπει κάπου να μεταφορτώθηκε. Το έγκλημα μας παραπέμπει σε οργανωμένο έγκλημα. Είδαμε μεθόδους που είχαμε να δούμε από την εποχή του Σούφλα και του Δίπλα. Ιδιαίτερα ο Σούφλας, ένας ψυχοπαθής εκτελεστής, εκτελούσε με τον ίδιο τρόπο. Έδινε τη χαριστική βολή στο κεφάλι. Τα γεγονότα και η μεθοδολογία καταδεικνύουν δείχνουν συμβόλαιο θανάτου», σημείωσε.

«Τα συμβόλαια θανάτου εξελίχθηκαν. Γίνονται μέσω dark web, πληρώνονται σε bit coins. Συνήθως οι εκτελεστές είναι άνθρωποι από το ανατολικό μπλοκ. Έρχονται το κάνουν και φεύγουν», πρόσθεσε.

Σχετικά με την έρευνα στις φυλακές, ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι «ψάχνουμε για να κάνουμε μια αντιπαραβολή όσων έγραφε, έψαχνε και ήταν έτοιμος να αποκαλύψει ο Γιώργος Καραϊβάζ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε ανοίγουν εστίαση, δημοτικά - Θα «ξεκλειδώσουν» οι μετακινήσεις για το Πάσχα