ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Επιβλητική η Κέιτ Μίντλετον - Το βασιλικό dress code (pics)

Κέιτ Μίντλετον
AP

Η Κέιτ Μίντλετον έφτασε μόνη της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου, καθώς ο σύζυγός της πρίγκιπας Ουίλιαμ, συμμετείχε στην πομπή που συνόδευσε το φέρετρό του, μαζί με τον αδελφό του πρίγκιπα Χάρι και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Όπως επιβάλλεται από το πρωτόκολλο, η Κέιτ Μίντλετον αλλά και όλες οι γυναίκες της οικογένειας φόρεσαν μαύρα σύνολα, μαύρα καπέλα και μαύρα καλσόν σύμφωνα με το βασιλικό dress code.

Γι' αυτή την εμφάνιση, η Κέιτ Μίντλετον ήταν επιβλητική, επιλέγοντας ένα μακρυμάνικο μαύρο φόρεμα με ιδιαίτερο σχέδιο στον λαιμό, μαύρα γάντια μαύρο καλσόν και μαύρες γόβες.

Το σύνολό της συμπλήρωναν ένα μαύρο καπέλο με βέλο και μαργαριτάρια στο λαιμό και τα αυτιά της.

Δείτε φωτογραφίες της στη Gallery:

Η κηδεία σχεδιάστηκε στις λεπτομέρειές της με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου.

Ωστόσο, χρειάσθηκε να περιορισθεί εξαιτίας της Covid-19, και κατ' επέκταση δεν επετράπη η πρόσβαση για το κοινό, ούτε δημόσιες πομπές, και ολόκληρη η τελετή της κηδείας έλαβε χώρα εντός του κτήματος του Πύργου του Ουίνδσορ.

Μόνο 30 άτομα παρέστησαν στην κηδεία λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας προσήλθαν με επίσημη πρωινή ενδυμασία με παράσημα και σε συμμόρφωση με τα μέτρα προς ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού δεν έβγαλαν τις μάσκες καθ' όλη τη διάρκεια της 50λεπτης τελετής.

Μια μικρή τετραμελής χορωδία τραγούδησε μουσικά κομμάτια και ύμνους που είχε επιλέξει ο ίδιος ο πρίγκιπας πριν από τον θάνατό του. Η βασίλισσα καθόταν μόνη της στη διάρκεια της τελετής.

Στη συνέχεια, το φέρετρο κατέβηκε στην Βασιλική Κρύπτη, υπό τους θρηνητικούς ήχους της γκάιντας του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας. Εκεί θα παραμείνει περιμένοντας την βασίλισσα Ελισάβετ. Έπειτα, το ζεύγος θα μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία, στο παρεκκλήσι του μνημείου του βασιλέα Γεωργίου του 6ου, πατέρα της Ελισάβετ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πιο θλιβερή φωτογραφία της ζωής της - Μόνη αποχαιρέτησε τον πρίγκιπά της