ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Χαμός για ένα σακί πατάτες και κρεμμύδια - Απίστευτες εικόνες

Τουρκία συνωστισμος πατάτες κρεμμύδια

Χαμός επικράτησε σε πόλη στην Τουρκία όταν μοιράστηκαν δωρεάν πατάτες και κρεμμύδια

Εικόνες που αποτυπώνουν την κακή κατάσταση της τουρκικής οικονομίας καταγράφηκαν στην πόλη Ούρφα με δεκάδες ανθρώπους να συνωστίζονται και να σπρώχνονται για ένα δωρεάν σακί με πατάτες και κρεμμύδια.

Οι εικόνες προκάλεσαν αίσθηση με τις τουρκικές αρχές να ανακοινώνουν έρευνα για όσα συνέβησαν.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα πλάνα προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης με εκπροσώπους της να σχολιάζουν «αυτά είναι τα χάλια της Τουρκίας».

Οι εικόνες αυτές ακολούθησαν την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει το κράτος 1,2 εκατ. τόνους πατάτας και 300.000 τόνους κρεμμύδια για να στηρίξει τους φτωχούς παραγωγούς.

Όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της Τουρκίας μετά την αγορά όλες αυτές οι ποσότητες θα μοιραστούν δωρεάν.

Βασικός στόχος του σύμφωνα με τους επικριτές δεν ειναι άλλος απο το να ενισχύσει την εικόνα του σε μία στιγμή που η υποστήριξη για το τουρκικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) μειώνεται σημαντικά.

Η τουρκική λίρα υποχώρησε δραματικά τον περασμένο μήνα μετά την απόφαση-σοκ του Ερντογάν να απολύσει τον κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας, Νατσί Αγκμπάλ. Είναι ο τέταρτος κεντρικός τραπεζίτης που «ξηλώνεται» σε λιγότερο από δύο χρόνια και η λίρα έχει πλέον απωλέσει τη μισή της αξία από την νομισματική κρίση του 2018.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση η νέα «γενναιόδωρη» παροχή του Τούρκου Προέδρου είναι δείγμα της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην χώρα. Ο πληθωρισμός έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών το Μάρτιο, αγγίζοντας το 16,19%, πολύ πάνω από το στόχο του 5%, και η ανεργία παραμένει υψηλή, στο 12,2%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημη πρώτη για τα self tests: Με αρνητικό αποτέλεσμα η προσέλευση των εργαζομένων - Ποιους αφορά