ΚΟΣΜΟΣ

«Γκρεμίζεται» ο Ερντογάν: Το 44,3% απάντησε «σίγουρα δεν θα τον ψηφίσω»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
AP Images

Νέο δημοσκοπικό χαστούκι για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βλέπει την παντοκρατορία του στην Τουρκία να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Τι έδειξε η τελευταία μεγάλη έρευνα για τον σουλτάνο που «τρέμει» στην οριστική κατάρρευση.

Ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή η «αυτοκρατορία», που είχε στο μυαλό του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα κατέρρεε. Διαχρονικά η Τουρκία προσδιορίζεται άλλωστε ως «ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια», όμως, ειδικότερα στα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης του σουλτάνου η γειτονική χώρα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό.

Οι κοινωνικές ανισότητες, η οικονομική εξαθλίωση και η καταπίεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών έχουν οδηγήσει τους πολίτες της Τουρκίας στο απροχώρητο. Τόσο που για πρώτη φορά σε δημοσκοπήσεις να εκφράζεται τόσο ξεκάθαρα η αντίθεση προς τη διακυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε ανάμεσα σε 20.000 πολίτες η Objektif Research, τα ευρήματα ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικά για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το κυριότερο όλων ήταν το «χαστούκι» που δέχθηκε ο σουλτάνος αναφορικά με την πρόθεση ψήφου. Όπως ανακοίνωσε ο Κεμάλ Οζκιράζ, πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurasia Research, όλοι οι δείκτες που αφορούν τη διακυβέρνηση του Τούρκου προέδρου δείχνουν πλέον την αντίθεση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, η πιο καίρια ερώτηση ήταν «εάν ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρεία, θα τον ψηφίσετε;». Το 44,3% απάντησε «όχι, σίγουρα δεν θα τον ψηφίσω» σε ένα ποσοστό απόρριψης του σουλτάνου που εμφανίζεται ίσως και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, ενώ μόλις το 28,5% απάντησε πως θα ψήφιζε σίγουρα τον νυν πρόεδρο της χώρας…

Ο πίνακας που δείχνει την αποδοκιμασία των Τούρκων πολιτών στον Ερντογάνobjektif research

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συντασσόμαστε με την Επιτροπή - Αισιόδοξος για ανάκαμψη μετά την πανδημία