ΚΟΣΜΟΣ

Μαρία Κάλλας: Γιατί ήταν πάντα το θύμα - Ο καθοριστικός ρόλος της μητέρας της

Η Μαρία Κάλλας
AP

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, περιέχει το «Cast A Diva: The Hidden Life of Maria Callas» της Λίντσι Σπενς, μια νέα βιογραφία της μεγάλης σοπράνο- μεταξύ των οποίων και η κακομεταχείριση από την οικογένειά της, με τη μητέρα της, Λίτσα να την πιέζει για να εκπορνευτεί σε μικρή ηλικία.

Στη βιογραφία, μεταξύ άλλων, περιγράφεται η «τοξική» σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά και το άσχημο οικογενειακό της περιβάλλον.

Η Κάλλας, η οποία γεννήθηκε το 1923 στη Νέα Υόρκη από Έλληνες μετανάστες γονείς, μπορούσε να τραγουδά άριες από ηλικία 10 ετών- και η μητέρα της, Λίτσα, την πίεζε να τραγουδά για άλλους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, στο βιβλίο αναφέρεται πως το 1937 ο γάμος της διαλύθηκε και η Λίτσα επέστρεψε στην Αθήνα με τη Μαρία Κάλλας και την αδελφή της, Τζάκι. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, βοηθούσε Βρετανούς αξιωματικούς να κρύβονται, ενώ η ίδια εκπορνευόταν σε Ιταλούς και Γερμανούς στρατιώτες για να βγάλει τα προς το ζην- και πίεζε και τις κόρες της να κάνουν το ίδιο.

Αν και η Τζάκι το έκανε, σύμφωνα με τη Σπενς, η Μαρία κατάφερνε να πείθει τους στρατιώτες να την πληρώνουν μόνο για να τραγουδάει, καθώς είχε αρχίσει να λαμβάνει τη μουσική της παιδεία από τα 13 της.

Η Κάλλας επέστρεψε το 1945 στις ΗΠΑ. Οι σχέσεις της με τη μητέρα της δεν αποκαταστάθηκαν, καθώς εκείνη εκβίαζε τη διάσημη κόρη της απειλώντας την πως θα αυτοκτονούσε και διαρρέοντας ιστορίες στον Τύπο πως την είχε εγκαταλείψει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σαρωτικοί οι έλεγχοι στα δίοδια - Οι δικαιολογίες των οδηγών