ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γαλλία: Νεκρός αστυνομικός σε αιματηρή επιχείρηση εναντίον εμπόρων ναρκωτικών

Αστυνομικός νεκρός Γαλλία
ASSOCIATED PRESS

Ο δράστης διέφυγε και καταζητείται

Πολλοί αστυνομικοί δέχτηκαν πυρά και ένας από αυτούς σκοτώθηκε στην Αβινιόν κατά τη διάρκεια μιας έρευνας που αφορούσε διακίνηση ναρκωτικών, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν.

Μια πηγή προσκείμενη στο συνδικάτο των αστυνομικών ανέφερε νωρίτερα ότι ένας συνάδελφός τους έχει χτυπηθεί. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ επιβεβαίωσε ότι ο αστυνομικός είναι νεκρός.

«Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι θα μεταβεί στην Αβινιόν σήμερα το βράδυ.

Το τηλεοπτικό κανάλι BFM μετέδωσε ότι ο ένοπλος έφυγε από το σημείο χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό πατίνι.

Σύμφωνα με ένα στέλεχος του συνδικάτου των αστυνομικών, τον Βενσάν Ντατ, ο συνάδελφός του μετείχε σε μια επιχείρηση σε ένα πολύ γνωστό σημείο όπου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. «Φαίνεται ότι είναι μια υπόθεση ναρκωτικών και όχι τρομοκρατική επίθεση», τόνισε.

Τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία πολλοί αστυνομικοί έχουν πέσει θύματα επιθέσεων ισλαμιστών εξτρεμιστών. Τον περασμένο μήνα, ένας Τυνήσιος μαχαίρωσε και σκότωσε μια διοικητική υπάλληλο της αστυνομίας στην είσοδο ενός αστυνομικού τμήματος, στα προάστια του Παρισιού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες μέρες - Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες