ΚΟΣΜΟΣ

Δεύτερος γύρος εκλογών στην Αίγυπτο

Δεύτερος γύρος εκλογών στην Αίγυπτο
Άνοιξαν οι κάλπες στην Αίγυπτο, σήμερα, για το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών...

Άνοιξαν οι κάλπες στην Αίγυπτο, σήμερα, για το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Από τις συνολικά 508 έδρες του κοινοβουλίου, οι 283 θα διεκδικηθούν στον δεύτερο γύρο, μεταξύ των υποψηφίων που δεν κατόρθωσαν να επιτύχουν την απαιτούμενη για την εκλογή τους πλειοψηφία.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών σημαδεύτηκε από τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για στήσιμο σκηνικού σαρωτικής νίκης του κυβερνόντος κόμματος του προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ.

Το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το οποίο ήλεγχε το ένα πέμπτο των εδρών στην προηγούμενη βουλή, αποσύρθηκε από την εκλογική αναμέτρηση, καταγγέλλοντας καλπονοθείες και άλλες παρατυπίες,. Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, η Αδελφότητα δεν εξέλεξε κανέναν υποψήφιο, ενώ στον δεύτερο γύρο είχε 26 υποψηφίους.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει πως οι εκλογές είναι ελεύθερες και δίκαιες και τόνισαν ότι τα διάφορα παράπονα που έχουν διατυπωθεί εξετάζονται, αλλά σε κανέναν βαθμό δεν υποσκάπτουν την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Ροή Ειδήσεων