ΚΟΣΜΟΣ

Κάλεσμα Ερντογάν στον Ισλαμικό κόσμο με αφορμή την Ιερουσαλήμ – Νέα επίθεση στο Ισραήλ

Κάλεσμα Ερντογάν στον Ισλαμικό κόσμο με αφορμή την Ιερουσαλήμ – Νέα επίθεση στο Ισραήλ
AP Images

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά την κινητοποίηση των Μουσουλμάνων όλου του κόσμου, με αφορμή τις συγκρούσεις Παλαιστίνιων και Ισραηλινών. Συνομιλίες με τον Μαχμούντ Αμπάς και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε νέα παρέμβαση για τις συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Μιλώντας με τους ηγέτες της Παλαιστίνης και της Χαμάς, υποσχέθηκε πως η Άγκυρα «θα κινητοποιήσει όλο τον κόσμο, ειδικά τον ισλαμικό κόσμο, για να σταματήσει την τρομοκρατία και την κατοχή του Ισραήλ».

Επιβεβαιώνοντας πλήρως όσα ανέλυσε το Newsbomb.gr, ο Ερντογάν ποντάρει ξανά στον θρησκευτικό φανατισμό και να αναδείξει τον εαυτό του σαν ένα νέο ηγέτη του ισλαμικού κόσμου, αναβιώνοντας την «Οθωμανική Αυτοκρατορία» με τον ίδιο σε ρόλο απόλυτου σουλτάνου.

Στις συνομιλίες που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο των Παλαιστίνιων, Μαχμούντ Αμπάς και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισαμήλ Χανίεχ, καταδίκασε «τη σκληρότητα που προκάλεσαν στους Παλαιστίνιους αυτές οι άθλιες επιθέσεις που πλήττουν τη συνείδηση όχι μόνο των Μουσουλμάνων αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητητας».

Ο Ερντογάν υπογράμμισε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι «υποστηρικτής της Παλαιστίνης, θα είναι δίπλα στους Παλαιστίνιους αδελφούς της και θα προστατεύσει την αξιοπρέπεια της Ιερουσαλήμ». Τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου ήρθαν να προστεθούν στην ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε στο Ισραήλ το Σάββατο, αποκαλώντας τη χώρα «κράτος τρομοκράτη»…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση ΣτΕ: Βλάβες από εμβόλιο τυγχάνουν αποζημίωσης από το Δημόσιο