ΚΟΣΜΟΣ

Μισέλ Φουρνιρέ: Πέθανε ο «δράκος των Αρδεννών- Serial killer και βιαστής νεαρών κοριτσιών

Μισέλ Φουρνιρέ
AP

Ο φυλακισμένος Γάλλος κατά συρροήν δολοφόνος Μισέλ Φουρνιρέ, ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον οκτώ κορίτσια ή νεαρές γυναίκες μεταξύ του 1987 και του 2001, πέθανε σε ηλικία 79 ετών, ανέφεραν αξιωματούχοι.  

Σύμφωνα με το BBC, ο εισαγγελέας είπε τη Δευτέρα πως ο Φουρνιρέ πέθανε στην ασφαλή πτέρυγα νοσοκομείου του Παρισιού.

Ο «δράκος των Αρδεννών» είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για τις απαγωγές και δολοφονίες. Φυλακίστηκε για να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης το 2008, αφού καταδικάστηκε για τους φόνους επτά κοριτσιών και νεαρών γυναικών. Το 2018 του επιβλήθηκε δεύτερη ποινή ισοβίων για τον φόνο της συντρόφου ενός μαφιόζου.

Επίσης, ομολόγησε και άλλους φόνους, μεταξύ των οποίων της Βρετανίδας φοιτήτριας Τζοάνα Πάρις.

Τα θύματά του - τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν βιαστεί- ήταν ηλικιών μεταξύ 12 και 30 ετών. Είχαν πυροβοληθεί, στραγγαλιστεί ή μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου.

Τα περισσότερα από τα θύματά του σκοτώθηκαν στις Αρδέννες και στο Βέλγιο.

Ο Ρεμί Χάιτς, εισαγγελέας του Παρισιού, είπε ότι ο Φουρνιρέ πέθανε στο νοσοκομείο La Pitie Salpetriere, όπου είχε εισαχθεί στις 28 Απριλίου από την κοντινή φυλακή του Φρεσνέ.

Σύμφωνα με τη Le Parisien, ο Φουρνιρέ υπέφερε από καρδιοπάθεια και Αλτσχάιμερ και οι γιατροί τον είχαν βάλει σε τεχνητό κώμα. Ο Χάιτς είπε ότι είχε αρχίσει έρευνα πάνω στον θάνατό του.

Ο Φουρνιρέ είχε καταδικαστεί για σεξουαλικό έγκλημα για πρώτη φορά στα 25 του, όταν του επιβλήθηκε ποινή οκτώ μηνών με αναστολή επειδή είχε επιτεθεί σε ένα κορίτσι στις Αρδέννες. Το 1984 φυλακίστηκε επειδή επιτέθηκε σε μια άλλη νεαρή γυναίκα, και όσο ήταν στη φυλακή άρχισε την αλληλογραφία με τη Μονίκ Ολιβιέ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η ίδια είχε συμφωνήσει να τον βοηθά να βρίσκει θύματα εάν, σε αντάλλαγμα, σκότωνε τον σύζυγό της. Όταν αποφυλακίστηκε το 1987 τον περίμενε έξω από τη φυλακή και έκαναν το πρώτο τους έγκλημα περίπου δύο μήνες μετά.

Τον Δεκέμβριο του 1987 η Ολιβιέ σταμάτησε με το αυτοκίνητό της δίπλα στη 17χρονη Ισαμπέλ Λαβίλ ενώ γύριζε με τα πόδια στο σπίτι από το σχολείο. Της είπε ότι είχε χαθεί και την έπεισε να ανεβεί στο βαν για να τη βοηθήσει δίνοντάς της οδηγίες. Καθώς οδηγούσαν, σταμάτησαν και πήραν και τον Φουρνιρέ. Είπαν ότι το αυτοκίνητό του είχε χαλάσει.

Στην πραγματικότητα την παρακολουθούσαν για καιρό, και την είχαν στοχεύσει εκείνη την ημέρα. Όταν βρέθηκαν και οι τρεις στο βαν, ο Φουρνιρέ βίασε και σκότωσε την Ισαμπέλ.

Μέσα στα επόμενα 16 χρόνια συνεργάστηκαν για την απαγωγή και φόνο τουλάχιστον οκτώ κοριτσιών και νεαρών γυναικών σε Γαλλία και Βέλγιο. Η δράση τους σταμάτησε το 2003, όταν μια 13χρονη την οποία ο Φουρνιρέ προσπάθησε να απαγάγει κατάφερε να ξεφύγει, με αποτέλεσμα τη σύλληψή τους.

Το νεαρότερο θύμα του, η Εστέλ, ήταν μόλις εννιά χρονών όταν τη δολοφόνησε το 2003. Ο φόνος ήταν ανεξιχνίαστος μέχρι που ο Φουρνιρέ τον ομολόγησε τον περσινό Μάρτιο.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση ΣτΕ: Βλάβες από εμβόλιο τυγχάνουν αποζημίωσης από το Δημόσιο